Evropa

Srušio se helikopter u Portugaliji: Dva vojnika poginula, tri nestala, pilot spasen

Komentari

Autor: Tanjug

30/08/2024

-

18:29

Srušio se helikopter u Portugaliji: Dva vojnika poginula, tri nestala, pilot spasen
Srušio se helikopter u Portugaliji: Dva vojnika poginula, tri nestala, pilot spasen - Copyright Tanjug/AP Photo/Salvatore Cavalli

veličina teksta

Aa Aa

U olupini helikoptera koji se srušio u reci Duero nalaze se tela dva vojnika portugalske Jedinice za zaštitu i pomoć u vanrednim situacijama (UEPS), dok se trojica pripadnika vojnih snaga vode kao nestala, a pilot je spasen sa lakšim povredama, saopštila je danas vojska.

Helikopter se srušio u portugalskoj oblasti Peso de Regua nakon gašenja požara u mestu Bajao, a šef Severne pomorske policije Rui Silva Lampreja potvrdio je smrt dvojice vojnika.

Lampreja je dodao da je pilot spasen sa povredama gornjeg dela tela, a da se potraga za trojicom nestalih nastavlja.

U potragu su uključena tri ronilačka tima, dronovi, kao i spasilački timovi koji pretražuju obalu reke, prenosi Diario di notisias.

''Uzroci nesreće su trenutno nepoznati, a pilot je spasen živ, sa samo lakšim povredama. U reci se nastavlja potraga za petoro pripadnika UEPS-a, koji se vode kao nestali'', saopštila je vojska.

Helikopter je doživeo nesreću i bio je primoran da hitno sleti na reku Douro, rekli su za portugalsku agenciju izvori, što je potom potvrdila Nacionalna uprava za vanredne situacije i civilnu zaštitu (AENPC).

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa