Evropa

Rumunski tužioci ispituju Endrua Tejta u novom slučaju trgovine ljudima i silovanja

Komentari

Autor: Tanjug

21/08/2024

-

09:55

Rumunski tužioci ispituju Endrua Tejta u novom slučaju trgovine ljudima i silovanja
Rumunski tužioci ispituju Endrua Tejta u novom slučaju trgovine ljudima i silovanja - Copyright Tanjug AP/Vadim Ghirda

veličina teksta

Aa Aa

Rumunski tužioci da borbu protiv kriminala danas bi trebalo da ispitaju influensere Endrua i Tristana Tejta u novom predmetu koji se odnosi na trgovinu ljudima i silovanje maloletnih lica, rekli su pravosudni izvori za Ađerpres.

Rumunske vlasti su saopštile da se od jutros izvršile četiri odvojena pretresa u okrugu Ilfov i u Bukureštu u vezi sa slučajem formiranja organizovane kriminalne grupe, trgovinom maloletnim licima, trgovinom ljudima, silovanjem maloletnih lica i pranjem novca.

U junu 2023, braća Tejt, dvojni britanski i američki državljani, optuženi su u odvojenom slučaju za osnivanje organizovane kriminalne grupe koja se bavila regrutovanjem i eksploatacijom žena u svrhe stvaranja pornografskog sadržaja namenjenog za plaćenu distribuciju na namenskim sajtovima.

Kako navodi tužilaštvo, braća Tejt su od eksploatacije žena ostvarila značajan profit, podseća Ađerpres.

Oni se terete za stvaranje organizovane kriminalne grupe, trgovinu ljudima, dve tačke silovanja, nezakonit pristup kompjuterskom sistemu, promenu integriteta računarskih podataka, fizičko i drugo nasilje i podsticanje na takva krivična dela.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa