Evropa

Eksplozija u skladištu vatrometa u Bugarskoj, dve osobe teško povređene, pojavio se snimak

Komentari

Autor: Tanjug

26/07/2024

-

06:49

Eksplozija u skladištu vatrometa u Bugarskoj, dve osobe teško povređene, pojavio se snimak
Eksplozija u skladištu vatrometa u Bugarskoj, dve osobe teško povređene, pojavio se snimak - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Jedna osoba poginula je u eksploziji u skladišu vatrometa u blizini bugarskog grada Elin Pelin, nedaleko od Sofije, izjavio je danas ministar unutrašnjih poslova Bugarske Kalin Stojanov.

Muškarac (49) koji je preminuo, u eksploziji je zadobio teške opekotine i sinoć je hospitalizovan, a njegova 20-godišnja ćerka, koja je takođe u bolnici sa 85 odsto opekotina, i dalje je u kritičnom stanju, prenosi portal Novinite.

Stojanov je rekao da se u skladištu gde je došlo do eksplozije možda nalaze još dve osobe, uključujući 22-godišnjeg sina vlasnika skladišta.

Bugarski ministar je naveo da se požar proširio i na skladište velikog prehrambenog lanca udaljeno oko 500 metara od mesta eksplozije. Prema preliminarnim podacima, u jednom od skladišta u kojem je izbio požar, bilo je pirotehničkih sredstava u količini koja je ekvivalentna dve tone trotila.

Eksplozija se dogodila posle radnog vremena.

 

 

U gradu Elin Pelin i okolnim selima proglašeno je delimično vanredno stanje, a naložena je hitna evakuacija meštana sela Gara Elin Pelin, koje je najbliže mestu eksplozije. 

Takođe je prekinuto snabdevanje gasom i strujom. Prisustvo policije i pripadnika vojske u tom regionu je pojačano. 

Eksplozija se, kako se navodi, dogodila u skladištima kompanije koja se bavi trgovinom pirotehničkim proizvodima. Stojanov je rekao da kompanija ima šest skladišta koja su puna pirotehničkih sredstava. 

Skladišta pripadaju "Enigmi", kompaniji specijalizovanoj za trgovinu vatrometima, a u kojoj ranije nije bilo incidenata, preneo je portal Novinite. 

Uzrok požara za sada nije poznat, a u toku je uviđaj. Pre 16 godina, slična eksplozija dogodila se u blizini Čelopečena u Bugarskoj, pričinivši značajnu materijalnu štetu, a žrtava tada nije bilo.

Komentari (0)

Evropa