Evropa

Advokat o masakru u Domu za stare u Hrvatskoj: Kardinalan propust u postupanju policije, a još niko nije podneo ostavku

Komentari

Autor: Tanjug

23/07/2024

-

12:08

Advokat o masakru u Domu za stare u Hrvatskoj: Kardinalan propust u postupanju policije, a još niko nije podneo ostavku
Advokat o masakru u Domu za stare u Hrvatskoj: Kardinalan propust u postupanju policije, a još niko nije podneo ostavku - Copyright TANJUG/FOTO HINA/NIKOLA BLAŽEKOVIĆ

veličina teksta

Aa Aa

Osumnjičeni za ubistvo šest osoba u Domu za stare u Daruvaru ispitan je jutros i predat pritvorskom nadzorniku, ali, za sada, nije poznato na koju lokaciju je prevezen, preneo je hrvatski portal Index.

Penzionisani vojni policajac (51) ušetao je juče ujutru u Dom za stare u Daruvaru i na licu mesta usmrtio pet osoba, među kojima i svoju majku. Šesta osoba je preminula u bolnici od posledica ranjavanja. Više osoba je tom prilikom je ranjeno.

Advokat Branko Šerić kaže da je ovo jedno od težih masovnih ubistava u novijoj hrvatskoj istoriji, te da misli, s obzirom na informacije sa kojima se raspolaže, da je reč o kardinalnom propustu policije.

"Ako su imali saznanja, a jesu, da je nedugo pre ovog događaja ubica pretio svom poznaniku uz upotrebu oružja, onda je policija na to trebalo da reaguje i oduzmemu mu oružje", rekao je ovaj advokat.

"To je tako kardinalan propust da je već do sada neko trebalo da podnese ostavku unutar policijskog sistema", kaže Šerić, preneli su hrvatski mediji.

Hrvatski mediji preneli su juče izjavu direktora policije koji je rekao da je počinilac od ranije poznat policiji i da su protiv njega postojale najmanje tri prijave, zbog kršenja javnog reda i mira i nasilja u porodici.

TANJUG/FOTO HINA/NIKOLA BLAŽEKOVIĆ

 

Mediji su takođe preneli da je osumnjičeni nedavno jednog komšiju odgurnuo na stepenice koje su bile prekrivene srčom, a prethodnu mu je navodno držao pištolj u ustima.

Nesrećni čovek je završio u bolnici, zbog abdominalnih problema.

Za osumnjičenog su, oni koji su ga poznavali, rekli da je bio agresivan i sklon alkoholu.

Nakon počinjenog masakra, poličija je ubicu uhapsila u obližnom ugostiteljskom objektu i kraj sebe je imao pištolj sa kojim je izvršeno ovo krivično delo, koje je potreslo Daruvar, Hrvatsku i region.

Direktorka bolnice u Pakracu Marina Major izjavila je jutros da su na lečenju zadržane četiri osobe ranjene u Daruvaru, da oni imaju teške telesne povrede ali da je njihovo stanje sada stabilno.

"Pacijenti koji su zadržani su oni koji su zadobili prostrelne rane, dok su dva s lakšim povredama otpušteni", rekla je ona i dodala da među zadržanima ima i zaposlenih u Domu za stare u kome se dogodio jučerašnji masakr.

Pacijentima je, kazala je, bila pružena psihološka pomoć, koju i dalje imaju na raspolaganju.

Kako je saopšteno, u Gradu Daruvaru će sutra, 24. jula, biti proglašen Dan žalosti, kada će državne zastave biti spuštene na pola koplja na svim zgradama ustanova na području grada Daruvara te na zgradama ostalih institucija, udruženja i klubova.

Komentari (0)

Evropa