Evropa

Srušio se putnički avion kod Moskve: Poginula cela posada, izbegnute žrtve na zemlji

Komentari

Autor: Euronews Srbija

12/07/2024

-

17:07

Srušio se putnički avion kod Moskve: Poginula cela posada, izbegnute žrtve na zemlji
Srušio se putnički avion kod Moskve: Poginula cela posada, izbegnute žrtve na zemlji - Copyright Tanjug/AP/Pavel Golovkin

veličina teksta

Aa Aa

Putnički avion "Superdžet 100" srušio se danas blizu Moskve u rejonu Kolomne, prilikom čega su poginula sva tri člana posade, javljaju ruski mediji.

Letelica je pripadala kompaniji Gasprom, piše TASS.

"Avion se srušio u šumi i eksplodirao nakon sudara sa zemljom, prema preliminarnim podacima, posada je poginula", rekao je izvor RIA Novosti.

Načelnik gradskog okruga Aleksandar Grečiščov javio je na Telegram kanalu da je otišao na lokaciju u ataru sela Apraksino. Prema njegovim rečima, u avionu  su bila dva pilota i navigator.

Mesto nesreće je ograđeno, a hitne službe su i dalje na terenu, prenose RIA Novosti. Istražni komitet je saopštio da je avion posle remonta leteo iz fabrike i da je krenuo ka aerodromu "Vnukovo".

Pad letelice nije izazvao žrtve na zemlji zahvaljujući naporima njegove posade, koja je avion usmerila dalje od stambenih objekata, rekao je portparol hitne službe za TASS.

“Posada je herojski usmerila avion dalje od stambenih objekata i vikendica“, rekao je portparol i dodao da su ovi napori pomogli da se izbegnu žrtve i šteta na zemlji.

U Ministarstvu industrije i trgovine su pojasnili da pad nije izazvao Suhoj Superdžet 100 NEV-95, koji je trenutno na testiranju, već jedna od civilnih avio-kompanija.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa