Evropa

Srušio se mali avion u Norveškoj: Letelica udarila u štalu, dve osobe stradale (FOTO)

Komentari

Autor: Euronews Srbija

01/07/2024

-

17:40

Srušio se mali avion u Norveškoj: Letelica udarila u štalu, dve osobe stradale (FOTO)
Srušio se mali avion u Norveškoj: Letelica udarila u štalu, dve osobe stradale (FOTO) - Copyright Tanjug/AP/Joakim Halvorsen

veličina teksta

Aa Aa

Dvojica muškaraca koji su leteli u ultralakom avionu srušila su se u ponedeljak u staru drvenu štalu koja se nalazi na prometnom autoputu E6 u norveškom Opdalu.

Jedan od njih je izvučen iz olupine i hitno prebačen u bolnicu, ali je preminuo na putu, a zatim je policija potvrdila da je drugi muškarac preminuo na licu mesta.

Letelica se zapalila ubrzo nakon pada, koja se dogodila oko 11 časova nedaleko od lokalnog aerodroma u planinskom gradu Opdal. Policija je prvobitno prijavila samo jednu osobu u avionu, ali je tri sata kasnije potvrdila da su dva muškarca učestvovala u fatalnoj nesreći.

Joakim Halvorsen/NTB Scanpix via AP)

 

Državni emiter NRK izvestio je da su zvaničnici norveškog odbora za istragu nesreća na putu za Opdal, popularno skijaško odredište zimi i puno vikendica koje se koriste i leti.

Policija je takođe saopštila da su pozvani kriminalistički tehničari da ispitaju olupinu.

Autoput E6, koji se proteže celom dužinom Norveške, zatvoren je odmah nakon nesreće, ali je ponovo otvoren nakon što je vatra ugašena i područje ocenjeno bezbednim oko 12.30 časova.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa