Evropa

Dve osobe privedene u vezi sa urušavanjem zgrade u Kučukčekmedžeu u Istanbulu

Komentari

Autor: Tanjug

02/06/2024

-

16:33

Dve osobe privedene u vezi sa urušavanjem zgrade u Kučukčekmedžeu u Istanbulu
Dve osobe privedene u vezi sa urušavanjem zgrade u Kučukčekmedžeu u Istanbulu - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Vlasnik zgrade i vlasnik radnje u kojima su se prodavali doneri u prizemlju, privedeni su u vezi sa urušavanjem trospratne zgrade u istanbulskom okrugu Kučukčekmedže, gde je jedna osoba poginula, a osmoro ljudi povređeno i spaseno, javljaju turski mediji.

Kako je preneo TRT Haber, istraga koju je pokrenulo Glavno javno tužilaštvo Kučukčekmedžea povodom urušavanja trospratne stambene zgrade izgrađene 1988. godine, sa radnjom ispod, se nastavlja.

Policija je privela vlasnika zgrade, a u okviru istrage, zadržan je i vlasnik radnje gde se prodavao doner. Glavno javno tužilaštvo Kučukčekmedžea pokrenulo je istragu protiv vlasnika zgrade zbog izazivanja smrti i povreda iz nehata, preneo je portal Son dakika.

Predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan, takođe, je potvrdio da je pokrenuta istraga u vezi sa urušavanjem zgrade.

Ministar pravde Jilmaz Tunč rekao da su imenovani zamenik glavnog javnog tužioca, javni tužilac i tročlana stručna komisija, koja je započela istragu.

Ministar životne sredine i urbanizacije Mehmet Ozhaseki je rekao da je na osnovu početne istrage, utvrđeno da je zgrada izgrađena pre 36 godina, a zatim nelegalno dograđen 1,5 sprat.

Ministar unutrašnjih poslova Ali Jerlikaja je naveo da su sedmoro izvučenih iz ruševina strani državljani, a dvoje državljani Turske. Među osmoro povređenih i hospitalizovanih je, navodi TRT haber, šestomesečna devojčica S.D.

Trospratna zgrada urušila se danas u Istanbulu, a delovi zgrade pali su na više parkiranih vozila i oštetili autobus gradskog prevoza, preneo je TRT Haber.

Nakon urušavanja zgrade, jedna osoba je uspela sama da se izvuče ispod ruševina i dala je informacije timovima za spasavanje o ljudima koji su pod ruševinama.

Jedan od očevidaca izjavio je za portal Ahaber da se smatra da je u zgradi došlo do eksplozije gasa.

Komentari (0)

Evropa