Evropa

Franuski srednjoškolac izbo profesorku: Istražitelji primetili čudno ponašanje osumnjičenog u pritvoru

Komentari

Autor: Tanjug

29/05/2024

-

22:40

Franuski srednjoškolac izbo profesorku: Istražitelji primetili čudno ponašanje osumnjičenog u pritvoru
Franuski srednjoškolac izbo profesorku: Istražitelji primetili čudno ponašanje osumnjičenog u pritvoru - Copyright AP Photo/Oleg Cetinic

veličina teksta

Aa Aa

Osamnaestogodišnji srednjoškolac, osumnjičen da je izbo profesorku engleskog jezika u srednjoj školi Lirom u Šemije-an-Anžu, optužen je za tri pokušaja napada - na profesorku i dva učenika, saopštio je Erik Bujar, javni tužilac Anžea, tokom današnje konferencije za novinare. Osamnaestogodišnjaku je produžen pritvor, prenela je BFM TV.

Srednjoškolac je optužen "zato što tvrdi da ima nameru da ubije", jer, kako je precizirao, to je bio način da prekine pritisak koji je osećao, dodao je javni tužilac. On je optužen i za unošenje oružja u školsku ustanovu. Osamnaestogodišnji učenik je uhapšen i priveden u policiju u ponedeljak ujutru nakon što je nožem posekao obraz profesorki.

Prema prvim rezultatima istrage, on se ujutru pojavio u srednjoj školi Lirom i nije imao prvi čas zbog odsustva profesora. Školski dan mu je počeo u 9:45 časom engleskog jezika. Srednjoškolac je sačekao nekoliko trenutaka dok se vrata nisu zatvorila i svi učenici ušli u učionicu. Oko 9:55 uzeo je nož i porezao profesorku po licu, objasnio je Bujar.

Učenici su objasnili da su razmišljali da je zaštite, da bi potom otišli u hodnik na sigurno. Pre nego što su otišli, na meti naoružanog srednjoškolca našla su se još dva učenika. Učenik je uperio nož u lice jednog od svojih drugova, ali se on odbranio. Potom je napao drugog učenika koji se zaštitio stolicom, rekao je javni tužilac iz Anžea.

Nakon incidenta, srednjoškolac je napustio ustanovu kroz prozor.

Određen mu je policijski pritvor, tokom kojeg su istražitelji primetili pomalo čudno ponašanje.

"Neki su čak posumnjali da ima i psihičke poremećaje", rekao je Bujar i dodao da tokom pritvora nije izvršeno psihijatrijsko veštačenje i da će ono biti sprovedeno u okviru sudske istrage.

Dok je bio u pritvoru, srednjoškolac je objasnio da je više godina bio žrtva svojih vršnjaka.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa