Region

Nešić: Hvala Srbiji i Vučiću, prvi su reagovali i pomogli Bosni i Hercegovini

Komentari

Autor: Euronews Srbija

07/10/2024

-

18:10

Nešić: Hvala Srbiji i Vučiću, prvi su reagovali i pomogli Bosni i Hercegovini
Tanjug AP/Robert Oroz - Copyright Tanjug AP/Robert Oroz

veličina teksta

Aa Aa

Gostujući na sarajevskoj Face TV, ministar bezbednosti Bosne i Hercegovine Nenad Nešić je istakao ogromnu zahvalnost za brzu reakciju Srbije i maksimalnu podršku predsednika Aleksandra Vučića ugroženim mestima u Hercegovini, koja su zadesile biblijske bujične poplave.

Ministar Nešić je u studio sarajevske televizije sinoć stigao direktno sa terena iz Jablanice, gde je učestvovao u organizaciji potrage za nestalim meštanima, kao i za telima postradalih.

On je u tom nastupu posebnu zahvalnost uputio predsedniku Republike Srbije i istakao da ga je odmah po saznanju šta se desilo u Jablanici, Fojnici, Kiseljaku i Konjicu predsednik Srbije nazvao i rekao da spasilačke službe Sektora za vanredne situacije MUP-a Srbije stoje na raspolaganju za bilo koju vrstu pomoći koja je potrebna.

Novinar sarajevske Face TV Senad Hadžifejzović je u tom razgovoru takođe istakao da je "Srbija prva reagovala".

Podsećamo, u poplavama koje su razorile Jablanicu, a značajnu štetu nanele okolnim mestima, opštinama i gradovima, život je izgubilo najmanje 20 osoba.

Nešić je napomenuo da je juče ujutro dočekao spasilački tim iz Srbije, koji je sa sobom dovezao teške mašine, koje su, prema njegovim rečima, jedina vrsta pomoći koja je trenutno potrebna pogođenim područjima, s obzirom da meštani postradalih naselja imaju hranu, vodu i odeću.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa