Region

Spajić posle izbora u Podgorici: Ima razloga za zadovoljstvo

Komentari

Autor: Tanjug

29/09/2024

-

23:06

Spajić posle izbora u Podgorici: Ima razloga za zadovoljstvo
Spajić posle izbora u Podgorici: Ima razloga za zadovoljstvo - Copyright Tanjug/VLADA CRNE GORE/ĐORĐE CMILJANIĆ

veličina teksta

Aa Aa

Lider Pokreta Evropa sad i premijer Crne Gore Milojko Spajić izjavio je danas da ima razloga za zadvoljstvo nakon lokalnih izbora, navodeći da su s obzirom na okolnosti, postigli dobar rezultat.

Spajić je rekao da narod nije želeo ove izbore, kao i da oni, kao politički subjekat, nisu hteli ove izbore. 

"Nisu hteli da čekaju, jer su znali da će se raspasti kampanja laži kada građani prime oktobarske zarade. Ostvariti ovakav rezultat, u nemogućim okolnostima, kada nismo mogli da dokažemo sve ono što smo obećali u kampanji 2023. godine, mislim da je fenomenalno", rekao je premijer. 

On navodi da je antivladina koalicija pokušala sve, "ali da nije uspela", prenosi RTCG. 

Demokratska partija socijalista (DPS) osvojila je 29,9 odsto (19 mandata), a koalicija Pokreta Evropa sad i Demokratske Crne Gore 21,8 odsto glasova (14 mandata) na vanrednim lokalnim izborima u Podgorici, pokazuju rezultati Centra za demokratsku tranziciju (CDT) na osnovu obrađenih 209 od 215 biračkih mesta.

Prema podacima CDT-a, koalicija Za budućnost Podgorice osvojila je 20,2 odsto glasova (13 mandata), a lista "Jakov Milatović - Za bolju Podgoricu" 10,5 odsto (šest mandata), objavila je RTCG.

Iznad cenzusa još su i Evropski savez sa 5,4 odsto osvojenih glasova (pet mandata), Pokret Preokret 3,3 odsto (dva mandata) i Stranka evropskog progresa 3,1 odsto osvojenih glasova (dva mandata).

Cenzus, prema dosadašnjim rezultatima, nisu prešli Pokret napred, Podgorička lista, Crnogorska građanska akcija, Pokret podstanara, Crnogorska evropska partija i Bošnjačka stranka.

Komentari (0)

Evropa