Region

Goganović: Neću podržati zahtev CIK da Oružane snage Bosne i Hercegovine prenose izborni materijal

Komentari

Autor: Tanjug

11/09/2024

-

10:47

Goganović: Neću podržati zahtev CIK da Oružane snage Bosne i Hercegovine prenose izborni materijal
Goganović: Neću podržati zahtev CIK da Oružane snage Bosne i Hercegovine prenose izborni materijal - Copyright Tanjug AP/Armin Durgut

veličina teksta

Aa Aa

Zamenik ministra odbrane u Savetu ministara BiH Aleksandar Goganović izjavio je da u skladu sa funkcijom koju obavlja neće podržati zahtev Centralne izborne komisije (CIK) upućen Ministarstvu odbrane da svojim vozilima distribuira izborni materijal za predstojeće lokalne izbore u BiH.

"Ne podržavam ideju da Ministarstvo odbrane i Oružane snage budu uključeni u izborni proces, odnosno da prevoze našim vozilima izborni materijal", rekao je Goganović u izjavi za agenciju SRNA.

Goganović je to rekao u odgovoru na pitanje da prokomentariše zahtev CIK-a upućen Ministarstvu odbrane u kojem traže pomoć u sprovođenju izbora, odnosno da Oružane snage svojim vozilima distribuiraju izborni materijal.

Istakao je da nije korektno od CIK-a da zbog svoje neorganizovanosti i ne sprovođenja tenderske procedure, iako su im za te svrhe obezbeđena sredstva, u izborni proces uvlači Oružane snage.

"Svedoci smo da se kroz svaki izborni ciklus provlači priča o neregularnosti izbora. Neprihvatljivo mi je da sada CIK želi u istu priču da uvuče Oružane snage i na taj način eventualno uruše njihov integritet i ugled", poručio je Goganović.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa