Region

U Severnoj Makedoniji aktivna četiri požara: Poslednjih dana vatra gori visoko u planini na nepristupačnom terenu

Komentari

Autor: Tanjug

01/09/2024

-

16:41

U Severnoj Makedoniji aktivna četiri požara: Poslednjih dana vatra gori visoko u planini na nepristupačnom terenu
U Severnoj Makedoniji aktivna četiri požara: Poslednjih dana vatra gori visoko u planini na nepristupačnom terenu - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

U Severnoj Makedoniji ukupno je deset požara na otvorenom, od kojih su četiri aktivna, a šest je ugašeno, saopštio je Centar za upravljanje kriznim situacijama (CMC).

Iznad planinskog sela Dolno Jabolčište danas je izbio veliki šumski požar koji je zahvatio kvalitetnu šumu, prenosi Faktor.

Vatra se širi ka vrhu Lisec, a u gašenju požara za sada je uključeno 20 zaposlenih iz Opštine Veles, koji se nalaze na terenu i gase vatru koja se zbog vetra ubrzano širi i rasplamsava, saopšteno je iz Regionalnog centra za upravljanje krizama  (RCUK) - Veles.

RCUK Veles dodaje i da je aktivan veliki šumski požar na planini Mukos u rejonu sela Stepanci u blizini područja zvanog Kadica na granici između opštine Čaška i opštine Dolneni, kao i požar na teritoriji Velesa, sa žarištem u Oraov Dolu kod Kadice, koji je izbio 24. avgusta. 

Poslednjih dana vatra gori visoko u planini na nepristupačnom terenu, a danas su u gašenju uključena samo tri zaposlena iz SHS "Babuna", navodi severnomakedonski portal.
 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa