Region

Incident u Sarajevu: Napadnuto vozilo ministra Nenada Nešića

Komentari

Autor: RTRS

21/08/2024

-

14:16

Incident u Sarajevu: Napadnuto vozilo ministra Nenada Nešića
FoNet/MUP Srbije - Copyright FoNet/MUP Srbije

veličina teksta

Aa Aa

U Sarajevu se danas dogodio ozbiljan incident u kojem je vozilo u kojem se nalazio ministar bezbednosti u Savetu ministara Nenad Nešić, bilo meta napada od strane drugog automobila. Nepoznati vozač presekao je putanju kretanja vozila ministra, uprkos jasnim upozorenjima i naređenjima ovlašćenih lica, saopšteno je iz Ministarstva bezbednosti u Savetu ministara.

"Vozač automobila se zaleteo prema vozilima u kojima se nalazio ministar Nešić sa njegovim obezbeđenjem, izlažući sve učesnike u saobraćaju velikom riziku. Nakon što je napadač sprečen u prvom pokušaju on je iz trake suprotnog smera pokušao da zaustavi vozila ministra Nešića i njegovog obezbeđenja. Na sreću, zahvaljujući brzoj reakciji službenih lica, ministar Nešić je bezbedno ispraćen na svoje radno mesto, dok su pripadnici policije Kantona Sarajevo pristupili legitimisanju osobe koja je izazvala incident", saopšteno je iz ovog ministarstva, prenosi RTRS.

Ministarstvo bezbednosti BiH najoštrije osuđuje ovaj incident i očekuje da nadležni organi hitno istraže slučaj i preduzmu sve neophodne mere kako bi se osigurala bezbednost ministra, ali i svih građana. 

Pozivaju nadležne institucije da temeljno ispitaju okolnosti ovog incidenta i da se počinilac adekvatno sankcioniše u skladu sa zakonom. 

Komentari (0)

Evropa