Region

DNP Crne Gore: Milatović ne bi postao predsednik da nije bilo pogrešne spoljne politike Demoktarskog fronta

Komentari

Autor: Tanjug

28/06/2024

-

15:49

DNP Crne Gore: Milatović ne bi postao predsednik da nije bilo pogrešne spoljne politike Demoktarskog fronta
Milan Knežević - Copyright Tanjug/Media Biro

veličina teksta

Aa Aa

Demokratska narodna partija Crne Gore Milana Kneževića reagovala je danas na izjavu predsednika država Jakova Milatovića o kandidatima za ambasadore i da je mislio, kako je naveo,  da je takav način predlaganja prošlost, porukom da nije bilo pogrešne "spoljne" politike DF-a, Jakov Milatović nikad ne bi postao predsednik Crne Gore.

"Žena mu se ne bi zaposlila u CEDIS-u, kum postao gradonačelnik, a tetka odbornica. I to sve zahvaljujući nama krezubim i retrogradnim Srbima i Rusima koji su dobri samo kad treba da glasaju za njega", naveli su iz DNP-a.

A, kada je kao ministar ekonomije Milatović učestvovao na Peterburškom forumu, iz DNP pitaju da li je to tada bilo u skladu sa spoljnom politikom, ili se radilo o Milatovićevoj ličnoj politici.

"Nažalost, od veljeg Srbina i Rusa u izbornoj kampanji, Milatović se, iako godinama mlad, pretvorio u ona dva džangrizava đeda iz Mapet šoua koji do podna mrze sebe, a od podna čitav svet”, navodi se u saopštenju DNP-a.

Naveli su da to što je Milatović naumio da u Moskvu pošalje nekog svog kadra ili člana familije, kako bi bio nečiji špijun, a ne ambasador, više ne govori o njemu, nego o onima od kojih prima instrukcije. 

"Ono što je sigurno, DNP mu neće slati špijune i one koji mrze Rusiju i ruski narod jer takvih u našim redovima nema, a Milatović uvek može predložiti svoju tetku za ambasadora u Moskvi. I nemamo dilemu da bi DPS podržao takav predlog, jer bi tako i njihov nekadašnji član dobio visoku funkciju”, naveli su iz DNP.

Milatović je ranije danas novinarima u Podgorici rekao da su premijer Milojko Spajić i ministar spoljnih poslova Filip Ivanović za kandidate za ambasadore predložili svoje najbolje prijatelje, koji nemaju nikakve veze sa diiplomatijom, a među kojima su bili i neki koji nisu bili na fonu crnogorske spoljne politike.

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa