Region

Spajić: Jedini pobednik popisa je evropska, građanska Crna Gora

Komentari

Autor: Tanjug

15/10/2024

-

16:40

Spajić: Jedini pobednik popisa je evropska, građanska Crna Gora
Spajić: Jedini pobednik popisa je evropska, građanska Crna Gora - Copyright Ap/Risto Bozovic

veličina teksta

Aa Aa

Crnogorski premijer Milojko Spajić poručio je danas da je jedini pravi pobednik popisa, koji je obavljen po najvišim standardima, evropska, građanska Crna Gora, koja je, kako je istakao, "dovoljno velika za sve nas”.

Spajić je, nakon objavljivanja dela konačnih rezultata popisa stanovništva u Crnoj Gori, kazao da je godinama sprovođenje popisa stanovništva referentna tačka u istoriji jedne države i društva, te istakao da je to više od same statistike, jer postavlja okvir za kreiranje politika i pravce daljeg razvoja Crne Gore.

On je zahvalio svima koji su učestvovali popisivačima, njihovim koordinatorima i građanima koji su im otvorili svoja vrata, a posebno, kako je istakao, predstavnicima parlamentarnih stranaka i veća manje brojnih naroda na konstruktivnom odnosu i posvećenosti u iznalaženju zajednički prihvatljivog rešenja što je, kako je kazao, ojačalo poverenje u sam proces.

"Sa ove tačke gledišta, Popis je bio prvi izazov 44. Vlade ali ujedno i naš prvi uspeh. Sada nam predstoji da na temelju dobijenih podataka radimo na novim politikama kojima ćemo unaprediti kvalitet života naših građana i graditi našu evropsku budućnost”, naveo je Spajić, saopšteno je iz Vlade Crne Gore.

U video obraćanju Spajić je kazao i da zabrinjava trend da je prosečna starost naših građana, uprkos mlađoj populaciji stranaca koja je došla da živi kod nas, porasla na 39.7 godina, što je, kako kaže, alarmantan podatak.

U mesecima koji slede biće razmatrane i usvojene detaljne analize demografske, infrastrukturne kao i politike lokalnih samouprava, naveo je Spajić.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa