Region

Dodik: Evropska unija dovela BiH do debakla

Komentari

Autor: FoNet

03/06/2024

-

18:11

Dodik: Evropska unija dovela BiH do debakla
Dodik: Evropska unija dovela BiH do debakla - Copyright Tanjug/SRNA/Branislav Zdrinja

veličina teksta

Aa Aa

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je danas da su visoki zahtevi Evropske unije doveli Bosnu i Hercegovinu do debakla i da sada teško može da se ide dalje.

Kada god dođe do dogovora, umeša se američki ambasador i govori šta može, a šta ne može, rekao je Dodik posle sastanka lidera stranaka koje čine većinu na nivou BiH sa komesarom EU za proširenje Oliverom Varheljijem.

Dodik je istakao da je Varhelji zaslužan za statusa pregovarača za BiH, dodavši da su mnogi drugi, uključujući američkog ambasadora, učinili sve da se evropski put uspori, prenosi RTRS.

On je Varheljiju preneo da se u kontinuitetu narušava spoljna politika BiH i da su je Bošnjaci dodatno ugrozili postupanjem u Ujedinjenim nacijama.

Evropska komisija u kontinuitetu traži da se ispune uslovi koji su od ranije poznati, ali to ne ide u BiH, koja je u dubokoj krizi i u kojoj je urušena svaka mogućnost dogovora. Imamo krnji Ustavni sud, nema budžeta, a Dom naroda je blokiran, naveo je predsednik RS.

Prema rečima Dodika, priče o pregovaračkom okviru su iznuđene.

Stalno govore isto. Oni ne mogu da razumeju da nije sve u tim njihovim parama, koje oni navodno žele da daju, a onda vas uslove do te mere da sebe ponizite do besmisla, kazao je Dodik i dodao da nije optimista i da je BiH samo farsa, u šta je danas mogao da se uveri i Varhelji. 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa