Region

Plenković o izborima u Hrvatskoj: Vrlo ste naivno naseli na njihove trikove

Komentari

Autor: FoNet

17/03/2024

-

13:21

Plenković o izborima u Hrvatskoj: Vrlo ste naivno naseli na njihove trikove
Tanjug/HINA/Tomislav Pavlek - Copyright Tanjug/HINA/Tomislav Pavlek

veličina teksta

Aa Aa

Predsednik Hrvatske demokratske zajednice(HDZ) i aktuelni premijer Hrvatske Andrej Plenković izjavio je danas, uoči 20. sabora stranke, da "HDZ pobeđuje na parlamentarnim izborima, nezavisno od najave" predsednika Republike Zorana Milanovića da će se na izborima kandidovati na listi Socijaldemokratske partije (SDP).

Na pitanje novinara, uoči skupa HDZ dvorani "Lisinski" da li mu je Milanović "pomrsio račune" svojom najavom, a Plenković je odgovorio: "Mi, pobeđujemo, a ovo drugo ćete čuti".

Ustavni sud najavio je da će se sutra izjasniti o Milanovićevoj najavi kandidature, a Plenković je na pitanje novinara kakvu odluku očekuje odgovorio: "Ne znam, to je na njima", javila je agencija Hina.

Predsednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković novinarima je, na pitanje hoće li on biti v.d. predsednik Republike, o čemu se kao o jednoj od mogućnosti govori u javnosti ako Milanović odstupi s mesta šefa države, odgovorio "vrlo ste naivno naseli na njihove trikove".

Hrvatski sabor raspušten je 14. marta, predsednik Hrvatske Zoran Milanović objavio je da će parlamentarni izbori biti održani u sredu 17. aprila, a potom najavio i svoju kandidaturu na listi SDP.

"Nezapamćeno je da predsednik Republike, koji je nestranački, naročito u ovom trenutku kad imate raspušten Sabor, najavljuje da će biti kandidat na izborima i da ide u izbornu trku. To je nezapamćeno. I mislim da to nije, s ustavno-pravnog stajališta, regularno, ali o tome će odlučiti Ustavni sud", rekao novinarima potpredsednik HDZ Oleg Butković.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa