Biznis vesti

Projekat izgradnje BIO4Kampusa u Beogradu predstavljen u Kanadi

Komentari

Autor: Tanjug

13/09/2024

-

13:45

Projekat izgradnje BIO4Kampusa u Beogradu predstavljen u Kanadi
Projekat izgradnje BIO4Kampusa u Beogradu predstavljen u Kanadi - Copyright Tanjug/Ministarstvo nauke, tehnološkog razvoja i inovacija/Zoran Petrović

veličina teksta

Aa Aa

Ministarka nauke, tehnološkog razvoja i inovacija Jelena Begović je na radnom sastanak u Torontu sa predstavnicima Serbian Entrepreneurs, mreže uspešnih preduzetnika srpskog porekla u Kanadi, predstavila projekat izgradnje BIO4 Kampusa, saopštilo je danas Ministarstvo nauke, tehnološkog razvoja i inovacija.

Sastanak je održan juče sa ciljem jačanja saradnje između Srbije i kanadske startap zajednice. Na sastanku je predstavljen projekat koji je Vlada Srbije podržala, a to je izgradnja BIO4 Kampusa, prvog strateški građenog kampusa na temu biotehnologije, biomedicine, bioinformatike sa AI i biodiverziteta.

Begović je rekla da ovaj sastanak predstavlja važan korak u povezivanju srpske dijaspore u Kanadi sa inovativnim inicijativama u Srbiji, sa akcentom na preduzetničko iskustvo i resurse koje članovi Serbian Entrepreneurs pružaju kroz svoju mrežu.

"Jako mi je drago što sam imala priliku da razgovaram sa našim privrednicima, sa našim pravnicima, advokatima i ljudima koji se bave nekretninama, a koji žive ovde u Torontu, i predstavila sam im kako Srbija vidi sebe u budućnosti, u kontekstu inovacija i novih tehnologija", naglasila je Begović.

Sastanku su prisustvovali Saša Krsmanović iz kompanije UNO Platform, Mladen Raičković iz Google Canada, Aleksandar Trivanović iz Sync.com, Vid Stambolić iz kompanije CBRE, Aleks Karamarković iz Graywood-a, pravnici Bogdan Miščević i Nenad Dumanović, Avram Musfija iz Ontario Bar Association-a, Nikola Terzić i Fredor Vrbaški iz kompanije SerbLink. Serbian Entrepreneurs je nevladina i neprofitna organizacija srpskih preduzetnika u Kanadi.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Biznis