Biznis vesti

MTS najbolja mobilna mreža u Srbiji prema rezultatima Net Check merenja

Komentari

Autor: Euronews Srbija

25/06/2024

-

12:39

MTS najbolja mobilna mreža u Srbiji prema rezultatima Net Check merenja
MTS najbolja mobilna mreža u Srbiji prema rezultatima Net Check merenja - Copyright Promo/Matija Vukov

veličina teksta

Aa Aa

Mts je proglašen najboljom mobilnom mrežom na osnovu uporednih merenja specijalizovane nemačke kompanija Net Check, čime je još jednom potvrdio da je vodeći mobilni operator u Srbiji. Nakon opsežnih istraživanja i merenja sprovedenih u aprilu i maju ove godine, ova kompanija koja se bavi uporednom analizom mobilnih mreža potvrdila je vrhunski kvalitet mobilnih usluga u mts mreži širom Srbije. Uporednom analizom je ustanovljeno da je mts najbolja mobilna mreža u Srbiji u domenu govornog i internet saobraćaja, budući da je od maksimalnih 1000 bodova, mts osvojio 940,75. Na osnovu metodologije Net Check-a, nakon analize govornog saobraćaja, mts mreža je od maksimalnih 350 poena dobila 333,22, dok je merenjem internet saobraćaja od mogućih 650 osvojila 607,53 poena.

Navodeći da je ponosan na kontinuitet u ostvarivanju izuzetnih performansi mobilne mreže, izvršni direktor za tehniku Telekoma Srbija Đorđe Marović je ocenio da ovakvi rezultati dolaze usled posvećenog timskog rada, stručnog pristupa zaposlenih i sprovođenja dobro osmišljenih strateških inicijativa.

Promo/Matija Vukov

 

"Uveren sam da je od izuzetnog značaja da u kontinuitetu postižemo ovakve rezultate, jer su oni posledica naših nastojanja da korisnicima uvek pružamo vrhunsko iskustvo korišćenja mobilnih usluga. U svim ključnim parametrima mts mreža se pokazala superiornom i to je upravo ono što smo sebi postavili kao prioritet – da naši servisi budu vrhunskog kvaliteta i dostupni na području cele Srbije. Samim tim, pokazujemo da je naša mreža spremna za sve tehnološke izazove koji se redovno javljaju u ovoj dinamičnoj industriji, kao i za prelazak na narednu generaciju u domenu mobilnih tehnologija", izjavio je Đorđe Marović.

Detlef Cernik, generalni direktor kompanije Net Check navodi: "Rezultati merenja pokazuju da mts korisnici Telekoma Srbija imaju najbolje korisničko iskustvo u domenu govornog i data saobraćaja. Samim tim, mts s ponosom može da istakne da je najbolja mobilna mreža".

Net Check merenja i analize su sprovedeni u četiri velika grada, osam srednje veličine i 29 manjih mesta, dok su testiranja tokom vožnje vršena 148 sati na gradskim i 61 sat na lokalnim putevima.

Net Check je nemačka kompanija koja sprovodi ispitivanja kvaliteta mobilnih mreža širom Evrope, sa naglaskom na tržišta Austrije, Nemačke i Švajcarske. U svojim istraživanjima, kompanija kombinuje inženjersku ekspertizu i precizne statističke metode. Detaljan izveštaj dostupan je na ovom linku.

Euronews Srbija je u vlasništvu Arena channels grupe koja je deo Telekoma Srbija.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Biznis