Biznis vesti

SAD kaznile avio kompanije zbog velikih propusta tokom pandemije sa 2,5 miliona dolara

Komentari

Autor: Tanjug

03/06/2024

-

23:15

SAD kaznile avio kompanije zbog velikih propusta tokom pandemije sa 2,5 miliona dolara
SAD kaznile avio kompanije zbog velikih propusta tokom pandemije sa 2,5 miliona dolara - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Američko ministarstvo saobraćaja (USDOT) saopštilo je danas da je izreklo kazne avio-kompanijama Lufthanza, KLM i Saut afriken ervejz u ukupnom iznosu od 2,5 miliona dolara zbog velikih kašnjenja u povraćaju novca.

Kazne su izrečene zbog kašnjenja u povraćaju novca u iznosu od 900 miliona dolara klijentima za otkazane ili prekinute letove zbog pandemije korona virusa, koji su bili primorani da čekaju mesecima, preneo je Reuters.

Avio-prevoznicima KLM-u i Lufthanzi pripisano je po 550.000 dolara za refundiranje bespovratnih karata na letovima u SAD.

Ministarstvo saobraćaja ranije je navelo da je američka vlada završila 10 istraga protiv avio-kompanija o odloženim refundacijama putnicima zbog pandemije i da je još 10 na čekanju.

Obrada hiljada zahteva u 2020. godini za povraćaj sredstava od putnika Lufthanze na letovima u SAD trajala je duže od 100 dana.

Lufthanza je saopštila da je izvršila sve potrebne povraćaje sredstava i da je kašnjenje u plaćanju, koje je odredio USDOT, izazvano isključivo zbog istorijski nezabeleženog nivoa povraćaja sredstava tokom pandemije.

Nemačka kompanija je saopštila da je, zbog nepredvidivih efekata kovida, bila prinuđena da otkaže hiljade letova i da je zatrpana zahtevima za povraćaj novca, što je dovelo u opasnost od nesolventnosti.

Lufthanza je navela da je između marta 2020. i septembra 2022. obezbedila 5,3 milijarde dolara povraćaja, računajući 802 miliona dolara američkim klijentima.
 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Biznis