Biznis vesti

Vučević: Poljoprivreda važna za sveukupnu ekonomiju Srbije

Komentari

Autor: Tanjug

18/05/2024

-

14:12

Vučević: Poljoprivreda važna za sveukupnu ekonomiju Srbije
Vučević: Poljoprivreda važna za sveukupnu ekonomiju Srbije - Copyright Tanjug/ Vlada Republike Srbije/Slobodan Miljević

veličina teksta

Aa Aa

Premijer Srbije Miloš Vučević otvorio je danas 91. Međunarodni poljoprivredni sajam u Novom Sadu i tom prilikom rekao da je ta sajamska manifestacija duboko ukorenjena u Novi Sad.

 Vučević je dodao da je budžet za poljoprivredu u odnosu na 2012. godinu uvećan 3,5 puta.

"Mislim da je važna stvar da je partner ovogodišnjeg sajma EU jer je to snažna poruka da ne dobijamo samo poruke šta treba da uradimo nego da pokažemo i šta Evropska unija ima i donosi na korist našim građanima i da to nisu protokoli već stvari koje menjaju život na bolje. Poljoprivreda je duboko ukorenjena u Srbiji i to je bitno za sveukupnu ekonomiju. Mi neke stvari moramo da popravimo, ali postoji volja sa strane EU komisije da se dobre i velike stvari realizuju u Srbiji i to jesu evropske vrednosti", kazao je Vučević.

Tanjug/ Vlada Republike Srbije/Slobodan Miljević

 

Evropska unija je ovogodišnji partner Poljoprivrednog sajma, a prema rečima komesara EU za poljoprivredu Januša Vojčehovskog Srbija će imati koristi kad bude deo poljoprivredne EU porodice.

"Sajam ima dugu tradiciju jer okuplja ljude da razgovaraju o poljoprivredi. Ova godina je posebno značajna jer je Evropska unija partner. Za mene kao komesara ovo je sjajna prilika da budemo rame uz rame u nečemu što je važno svima nama jer poljoprivreda je deo života od kog svi zavisimo. Ovaj sektor se suočava sa rastućim pritiscima i mora da odgovara na nove izazove", kazao je Vojčehovski.

Tanjug/ Vlada Republike Srbije/Slobodan Miljević

 

Direktor Novosadskog sajma Nikola Lovrić rekao je da je čast i zadovoljstvo biti domaćin ovakvog događaja.

"Nikad nismo imali ovoliko zvaničnika, a posebno želim da pozdravim dugogodišnjeg prijatelja sajma, Miloša Vučevića, koji je posebno mnogo učinio za sajam. Sa ponosom mogu da istaknem da imamo preko 1200 izlagača iz više od 40 zemalja širom sveta. Mi ćemo biti epicentar na karti agrodogađaja u narednim danima, kazao je Lovrić.

Tanjug/ Vlada Republike Srbije/Slobodan Miljević

 

Predsednica Pokrajinske vlade Maja Gojković istakla je da je Poljoprivredni sajam jedan od svetski poznatih simbola Novog Sada.

"Za sve nas je važno da sajam i ove godine prati svetske trendove i opravdava svoju veličinu. Posebno me raduje što pored podrške Pokrajinske vlade, ovaj 91. poljoprivredni sajam ima snažnu podršku Evropske unije. Razvoj poljoprivredne proizvodnje među najvišim je prioritetima nove pokrajinske vlade", kazala je Gojković.

Tanjug/ Vlada Republike Srbije/Slobodan Miljević

 

Prema rečima gradonačelnika Grada Novog Sada Milana Đurića, sa zahvalnošću treba pominjati sve one koji su sebe ugradili u Novi Sad i dali svoj doprinos sajmu.

"Zato se zahvaljujem Milošu Vučeviću, a meni je ostalo da nastavim njegova velika dela. To je poziv da jačamo i Novi Sad i sajam i da to bude mesto okupljanja porodica sa verom u našu svetlu budućnost, kazao je Đurić.

Komentari (0)

Biznis