Planeta

Veliki preokret na Floridi: Tramp poveo usred "tvrđave" demokrata u Majamiju po broju prevremenih glasova

Komentari

Autor: Florida's Voice

25/10/2024

-

19:45

Veliki preokret na Floridi: Tramp poveo usred "tvrđave" demokrata u Majamiju po broju prevremenih glasova
Veliki preokret na Floridi: Tramp poveo usred "tvrđave" demokrata u Majamiju po broju prevremenih glasova - Copyright Profimedia/Tanjug/AP/Alex Brandon

veličina teksta

Aa Aa

Okrug Majami-Dejd na Floridi, koji još od 1988. nije glasao za republikance na predsedničkim izborima u SAD, trenutno beleži veći broj onih koji su glasali za bivšeg predsednika Donalda Trampa, u prevremenom glasanju poštom, prenosi lokalni portal Florida's Voice.

Od petka u 18:30 časova po našem vremenu, republikanski kandidat ima prednost po broju ukupnih prevremenih glasova od 1,2 procentna poena u odnosu na potpredsednicu SAD Kamalu Haris. To uključuje prevremeno glasanje putem pošte i fizički, pojašnjava Florida's Voice.

Poređenja radi, ukupno prevremeno glasanje na izborima 2020. u Majami-Dejdu završilo se sa 10 procentnih poena u korist aktuelnog predsednika Džozefa Bajdena. Do sada je Republikanska stranka, samo na prevremenim glasanjima, stekla više od 11 procentnih poena više u odnosu na prošli put.

Negativan trend po demokrate bi se mogao nastaviti jer izborni dan na Floridi i dalje ima tendenciju da izvede na glasanje nesrazmerno mnogo republikanaca, navodi američki portal.

Okružni komesar republikanaca Kevin Marino Kabrera proslavio je preokret, koji se zvanično dogodio nešto posle 14 časova u četvrtak po lokalnom vremenu.

"Svedoci smo seizmičke promene u politici okruga Majami-Dejd, sa republikancima koji su nadmašili demokrate u odzivu birača. Ovaj porast je podstaknut neverovatnim entuzijazmom iza Donalda Trampa, posebno među manjinama i glasačima radničke klase", rekao je on.

 

 

Marino Kabrera dodaje da ovi tradicionalno demokratski birači "hrle ka Trampu u neviđenom broju, uglavnom zbog radikalne liberalne agende Kamale Haris, koju mnogi smatraju neprivlačnom".

"Prvi put od 1988. godine, Majami-Dejd bi mogao da bude crveni na predsedničkim izborima, stvarajući efekat kočnice koji koristi kandidatima republikanaca i označavaja istorijsku promenu u našem političkom pejzažu“, rekao je komesar.

Okrug Hilsboro je takođe pocrveneo na prevremenim glasanjima u četvrtak, dodaje Florida's Voice.

Komentari (0)

Svet