Planeta

Indija najavila zakon kojim bi kaznila sve koji šalju lažne dojave o bombama aerodromima i aviokompanijama

Komentari

Autor: Tanjug

22/10/2024

-

23:35

Indija najavila zakon kojim bi kaznila sve koji šalju lažne dojave o bombama aerodromima i aviokompanijama
Indija najavila zakon kojim bi kaznila sve koji šalju lažne dojave o bombama aerodromima i aviokompanijama - Copyright AP Photo/Manish Swarup, File

veličina teksta

Aa Aa

Indijska vlada planira da uvede novi zakon za osobe koji aviokompanijama i aerodromima šalju lažne dojave o podmetnutim bombama remeteći takvim izgredima red letenja uz velike neprijatnosti za hiljade putnika.

Kako navodi indijska novinska agencija Press Trust of India, u periodu od nepune dve nedelje više od 120 letova indijskih avio-kompanija targetirano je (lažnim) pretnjama o podmetnutim bombama, prenosi AP.

Indijski ministar civilnog vazduhoplovstva Kindžarapu Ramohan izjavio je u ponedeljak da vlada planira da uvede zakon koji bi omogućio vlastima da hapse osumnjičene osobe i pokreću istrage protiv njih i to bez naloga suda.

IndiGo, privatna indijska avio-kompanija, saopštila da je danas da se na meti lažnih dojava o bombama našlo devet njenih letova za Džedu i Damam u Saudijskoj Arabiji, kao i neki letovi iz Turske, zbog čega su ti letovi preusmeravani na najbliže aerodrome radi vanrednih bezbednosnih provera.

"Tesno smo sarađivali sa nadležnim organima vlasti i pratili standardne operativne procedure", navodi se u saopštenju indijske avio-kompanije.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Svet