Fokus

Bivši direktor modne kompanije "Abercrombie & Fitch" uhapšen zbog optužbi za trgovinu ljudima

Komentari

Autor: BBC

22/10/2024

-

18:25

Bivši direktor modne kompanije "Abercrombie & Fitch" uhapšen zbog optužbi za trgovinu ljudima
Bivši direktor modne kompanije "Abercrombie & Fitch" uhapšen zbog optužbi za trgovinu ljudima - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Bivši izvršni direktor modnog giganta Abercrombie & Fitch (A&F) i njegov britanski partner uhapšeni su zbog sumnje za trgovinu ljudima u svrhu seksualnog iskorišćavanja.

Majk Džefris, njegov partner Metju Smit i njihov navodni posrednik uhapšeni su u utorak ujutru, prenosi BBC.

Očekuje se da više detalja o hapšenju uskoro saopšte Federalni istražni biro (FBI) i kancelarija tužilaštva na konferenciji za medije.

Advokati Džefrisa i Smita ranije su negirali bilo kakvu krivicu svojih klijenata.

Odgovarajući na najnovije vesti, Džefrisov advokat je izjavio: "Odgovorićemo detaljno na optužbe nakon što optužnica bude otpečaćena, ali planiramo to da uradimo u sudnici – ne u medijima."

FBI je otvorio istragu prošle godine nakon što je BBC otkrio tvrdnje da su Majk Džefris i njegov partner seksualno zlostavljali muškarce na događajima koje su organizovali u svojim rezidencijama u Njujorku i hotelima širom sveta.

AP/Bebeto Matthews

 

Istraga ja otkrila je da je postojala sofisticirana operacija u kojoj je posrednik sa mrežom regrutera bio zadužen za dovođenje muškaraca za te događaje.

Nakon izveštavanja BBC-ja, građanska tužba je podneta u Njujorku, optužujući Džefrisa i Smita za trgovinu ljudima u svrhu seksualnog iskorišćavanja, silovanje i seksualni napad.

Tužba je takođe optužila firmu "Abercrombie & Fitch" da je finansirala operaciju trgovine ljudima koju je vodio njegov bivši izvršni direktor tokom dve decenije koliko je bio na čelu kompanije.

Prema američkom zakonu, trgovina ljudima u svrhu seksualnog iskorišćavanja uključuje prisiljavanje odrasle osobe da putuje u drugu državu radi seksualnih usluga za novac koristeći silu, prevaru ili prinudu.

Komentari (0)

Svet