Fokus

Bivši malezijski premijer Mahathir Mohamad primljen u bolnicu

Komentari

Autor: Tanjug

16/10/2024

-

08:15

Bivši malezijski premijer Mahathir Mohamad primljen u bolnicu
Bivši lider Malezije Mahatir Mohamad - Copyright Tanjug AP/Vincent Thian

veličina teksta

Aa Aa

Bivši malezijski premijer Mahathir Mohamad primljen je u bolnicu zbog respiratorne infekcije, saopšteno je iz njegovog kabineta, nakon što se on nije pojavio na sudskom ročištu.

Mahathir (99), koji je bio premijer Malezije više od dve decenije, ima istoriju srčanih problema, zbog čega je podvrgnut operaciji bajpasa, prenosi Rojters. 

Proteklih godina on je više puta ležao u bolnici, a poslednji put je hospitalizovan u julu.

Mahathir je danas trebalo da se pojavi na sudu zbog tužbe za klevetu koju je podneo protiv aktuelnog zamenika premijera, ali lokalni mediji navode da je ročište odloženo nakon što je njegov advokat saopštio da je on primljen u Nacionalni institut za srčane bolesti.

Mahathirov pomoćnik je rekao Rojtersu da je bivši premijer Malezije hospitalizovan u utorak uveče zbog kašlja prouzrokovanog infekcijom donjih disajnih puteva i da će biti na medicinskom tretmanu do 25. oktobra.

Mahathir je bio četvrti i sedmi premijer Malezije. Na toj poziciji bio je od jula 1981. do oktobra 2003. godine, kao i od maja 2018. do marta 2020. godine, i važi za jednog od političara sa najdužim premijerskim stažom u svetu.
 

Komentari (0)

Svet