Fokus

Režim u Venecueli podstiče represiju: Poništeni pasoši aktivistima za ljudska prava i desetinama novinara

Komentari

Autor: Tanjug

12/10/2024

-

23:59

Režim u Venecueli podstiče represiju: Poništeni pasoši aktivistima za ljudska prava i desetinama novinara
Režim u Venecueli podstiče represiju: Poništeni pasoši aktivistima za ljudska prava i desetinama novinara - Copyright Tanjug/AP

veličina teksta

Aa Aa

Fajnenšel tajms: Vlada Venecuele poništila pasoše novinarima i aktivistima

Vlada Venecuele poništila je pasoše desetinama novinara i aktivista otkako je predsednik te zemlje Nikolas Maduro izjavio da je ponovo pobedio na izborima, tvrdi "Fajnenšel tajms".

Grupe za zaštitu ljudskih prava navode da je intenzivirana kampanja represije protiv protivnika predsednika, piše list.

Najmanje grupi od 40 ljudi, uglavnom novinarima i aktivistima za zaštitu ljudskih prava, poništeni su pasoši bez objašnjenja, objavio je list, pozivajući se na grupu za zaštitu ljudskih prava Laboratorio de Paz iz Karakasa, prenosi Gardijan.

Grupa je upozorila da će broj ljudi kojima su poništeni pasoši verovatno biti mnogo veći zbog straha Venecuelanaca od prijavljivanja slučajeva, navodi "Fajnenšel tajms".

Gardijan navodi da nije mogao da stupi u kontakt sa grupom za zaštitu ljudskih prava Laboratorio de Paz u vezi sa izveštajem.

Vlasti su oduzele pasoše ljudima dok su pokušavali da se ukrcaju na letove sa glavnog aerodroma u zemlji, navodi list, pozivajući se na Laboratorio de Paz.

Izborne i sudske vlasti proglasile su Madura pobednikom na izborima održanim u julu, dok je opozicija optužila vlast za krađu izbora i saopštila da je njen kandidat Edmundo Gonzales dobio čak 70 odsto glasova.

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Svet