Fokus

Tramp: Na mitingu u Batleru bilo prisutno 100.000 pristalica

Komentari

Autor: Euronews Srbija

09/10/2024

-

21:25

Tramp: Na mitingu u Batleru bilo prisutno 100.000 pristalica
Tramp: Na mitingu u Batleru bilo prisutno 100.000 pristalica - Copyright Tanjug/vvAP Photo/Evan Vucci

veličina teksta

Aa Aa

Kandidat Republikanaca na narednim predsedničkim izborima u Sjedinjenim Američkim Državama Donald Tramp danas je na društvenoj mreži "X" objavio video snimak sa predizbornog mitinga u gradu Batler u Pensilvaniji.

On se tamo vratio nakon što je na istom mestu na njega izvršen atentat 13. jula, a prema njegovim rečima, na mitingu se okupilo 100.000 njegovih pristalica.

Podsećamo, 20-godišnji Tomas Metju Kruks pokušao je u julu atentat na Trampa, a tom prilikom je bivši američki predsednik ranjen u uho i nije imao druge povrede.

Atentator je posle pucnjave ubijen, a kasnija istraga je utvrdila da je do atentata došlo zbog niza propusta Tajne službe, koja je zadužena za obezbeđenje bivšeg predsednika i predsedničkog kandidata.

Pensilvanija je jedna od ključnih država na novembarskim izborima za čije se elektorske glasove bore oboje kandidata, a Tramp se nada da će ti glasovi ipak preći na njegovu stranu, zbog čega je Batler jedan od ključnih gradova njegove kampanje za izbore do kojih je ostalo manje od mesec dana.

profimedia

 

Nakon atentata u julu, Tramp je poveo, sada već antologijsko, skandiranje: "Fight!, Fight!, Fight!", koje je postalo deo popularne kulture, te je fotografija njegove stisnute pesnice postala jedan od najznačajnijih momenata u 21. veku.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Svet