Fokus

Indija: Meštani ubili poslednjeg vuka iz čopora koji je usmrtio decu

Komentari

Autor: Tanjug

06/10/2024

-

18:23

Indija: Meštani ubili poslednjeg vuka iz čopora koji je usmrtio decu
Indija: Meštani ubili poslednjeg vuka iz čopora koji je usmrtio decu - Copyright Pixabay

veličina teksta

Aa Aa

Lokalni stanovnici indijske oblasti Bahraih pretukli su i usmrtili poslednjeg od šest vukova čiji čopor je ubio devet ljudi, od kojih osmoro dece, saopštili su danas zvaničnici nadležni za divlje životinje.

Vukovi su izazvali paniku u toj oblasti u severoistočnoj indijskoj državi Utar Pradeš nakon što je zabeleženo više od 40 napada na ljude, preneo je britanski Telegraf.

Više od 150 naoružanih ljudi i desetine pripadnika vladine šumarske službe raspoređeni su prošlog meseca da pronađu vukove.

Pet životinja je uhvaćeno, uz pomoć dronova i nadzornih kamera, što je značilo da je preostao samo jedan vuk iz čopora.

Kako je kazao jedan od pripadnika šumarske službe, meštani su ga obavestili da su ubili preostalog vuka. Kako je dodao, sada treba utvrditi da u toj oblasti više nema vukova.

Stručnjaci kažu da vukovi napadaju ljude ili stoku tek u krajnjem slučaju i kada nemaju šta da jedu, a uvek se radije odlučuju za manje opasan plen kao što su male antilope.

Uobičajena teritorija vukova je posle obilnih kiša, međutim, poplavljena pa su oni ostali bez lovišta što ih je nateralo da siđu u naseljena seoska područja, objasnili su stručnjaci.

Najveći broj od oko 3.000 vukova u Indiji žive izvan zaštićenih područja, često u blizini ljudi, a njihov broj se smanjuje zbog gubitka staništa i nedostatka plena koji mogu da ulove, naveli su eksperti.
 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Svet