Fokus

Prelistavanje štampe sa Nikolom Stojićem: O krizi i ratu se ne treba informisati na društvenim mrežama

Komentari

Autor: Euronews Srbija

04/10/2024

-

13:45

Euronews Srbija

veličina teksta

Aa Aa

Uskoro će tri godine kako je počeo rat u Ukrajini, a u međuvremenu je eskalirala i krizan na bliskom istoku, a kako sve to odmiče, ljudi postaju malo apatični, rekao je za Euronews Srbija Nikola Stojić šef digitala Newsmax-a.

"Mislim da je celokupna geopolitička situacija  jako komplikovana trenutno. S jedne strane, velikim delom je i do samih Ujedinjenih nacije koje nemaju više tako jaku ulogu u rešavanju nekih konflikata", kaže Stojić.

Ono što je ohrabrujuće u situaciji na Bliskom istoku, kako ističe Stojić, jeste da deluje da se Iran, iako šalje pretnje, suzdržava od ozbiljnih reakcija.

Govoreći o širenju dezinformacija o sukobu, šef digitala ističe da pojedinci retko kad imaju vremena da provere informacije, te je najpametnije da se građani informišu preko kredibilnih medija, a ne na društvenim mrežama.

"Ti ozbiljni mediji proveravaju takve informacije, nisu skloni da tek tako objave nešto što se pojavilo na društvenim mrežama ili u nekom drugom kontekstu. To možda jedini savet za čitaoce i gledaoce da svoju pažnju, kada su tako neke bitne stvari u pitanju, okrenu ka ozbiljnim medijima koji, imaju timove za proveravanje informacija", objašnjava sagovornik.

Stojić dodaje da u ovakvim svetskim situacijama gde događaji mogu eskaliraju iz sata u sat, postaju dominantniji portali, jer se vesti u štampanim medijima svode na, kako kaže, "prepričavanje onoga što smo prethodnog dana već pročitali na internetu". Opet dodaje da nedeljnici i dalje imaju veoma kvalitetne analize.

"Mislim da su nedeljnici i dalje na nivou na kojom su bili, i dalje kredibilni jako i zato i zadržavaju određen deo publike", dodao je sagovornik.

O svemu tome, možete pogledati u video iznad teksta.

Komentari (0)

Svet