Fokus

Tramp rekao da će tražiti da Gugl bude krivično gonjen ako pobedi na izborima

Komentari

Autor: Tanjug

27/09/2024

-

21:36

Tramp rekao da će tražiti da Gugl bude krivično gonjen ako pobedi na izborima
Tramp rekao da će tražiti da Gugl bude krivično gonjen ako pobedi na izborima - Copyright Tanjug/AP/Alex Brandon

veličina teksta

Aa Aa

Bivši predsednik SAD i kandidat republikanaca na predstojećim predsedničkim izborima Donald Tramp izjavio je danas da će tražiti da Gugl bude krivično gonjen ako pobedi na izborima 5. novembra, tvrdeći da ta kompanija prikazuje samo "loše priče" o njemu.

Tramp, u postu na svojoj društvenoj mreži Istina (Truth Social), nije izneo bilo kakve dokaze za svoju tvrdnju o Guglu, preneo je Reuters.

"Utvrđeno je da je Gugl nezakonito koristio sistem otkrivanja i prikazivanja samo loših priča o Donaldu J. Trampu, neke izmišljene u tu svrhu, dok je istovremeno otkrivao samo dobre priče o" predsedničkoj kandidatkinji demokrata Kamali Haris, naveo je Tramp.

Tramp je istakao da je to nezakonita aktivnost i da se nada da će ih Ministarstvo pravde krivično goniti za očigledno mešanje u izbore.

"Ako ne (ih ne bude gonilo), u skladu sa zakonima naše zemlje, zatražiću njihovo krivično gonjenje, na maksimalnom nivou, kada pobedim na izborima i postanem predsednik Sjedinjenih Američkih Država", poručio je Tramp.

Tramp je izneo sličnu tvrdnju o Guglu 2019. godine, preneo je "Vashington post".

Međutim, poslednjih nedelja pojedine pristalice bivšeg predsednika SAD su obnovile optužbe.

U julu, nekoliko dana nakon atentata na Trampa, milijarder Ilon Mask je u objavi na platformi X (Tviter) optužio Gugl da je zabranio pretragu o bivšem predsedniku Trampu.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Svet