Fokus

Federalna uprava za vazduhoplovstvo: Boing mora značajno da se menja u cilju poboljšanja kvaliteta i bezbednosti

Komentari

Autor: Tanjug

24/09/2024

-

22:22

Federalna uprava za vazduhoplovstvo: Boing mora značajno da se menja u cilju poboljšanja kvaliteta i bezbednosti
profimedia - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Američka avio-kompanija Boing mora i dalje da pravi značajne promene kako bi poboljšala kvalitet i sigurnost svojih aviona, rekao je danas šef Federalne uprave za vazduhoplovstvo (Federal Aviation Administration - FAA) Majkl Vitaker.

Vitaker je članovima Kongresa, tokom razgovora o nadzoru FAA nad Boingom, napomenuo i da su uprava i avio-kompanija postigli napredak od incidenta 5. januara, kada je tokom leta eksplodirao čep na vratima aviona "737 Maks" u vlasništvu kompanije Aljaska erlajns, preneo je CNN.

Međutim, on je takođe istakao da ima još posla za Boing i da će pojačani nadzor nad njim biti nastavljen u doglednoj budućnosti.

"Mora doći do promene u bezbednosnoj kulturi kompanije u pogledu sistemskih osiguranja kvaliteta proizvodnje i rešavanja problema", rekao je on.

Naglasio je kako je cilj FAA da osigura da Boing implementira neophodne promene i da ima prave alate za njihovo održavanje na duži rok.

Tanjug/AP/National Transportation Safety Board

 

Boing je odbio da komentariše Vitakerove pripremljene primedbe.

Preliminarna istraga je otkrila da je avion kompanije Aljaska erlajns napustio fabriku Boinga bez četiri zavrtnja koja su neophodna kako bi držala čep na vratima na svom mestu.

Incident je izazvao mnoge federalne istrage o Boingu i brojna saslušanja u Kongresu po pitanju kvaliteta i bezbednosti njegovih aviona.

Vitaker će govoriti i u sredu pred senatskom komisijom o istoj temi.

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Svet