Fokus

Guverner Floride: Istražićemo pokušaj ubistva Trampa

Komentari

Autor: Tanjug

17/09/2024

-

17:47

Guverner Floride: Istražićemo pokušaj ubistva Trampa
Guverner Floride: Istražićemo pokušaj ubistva Trampa - Copyright Tanjug/AP Photo/Charlie Neibergall, File

veličina teksta

Aa Aa

Florida će istražiti pokušaj ubistva republikanskog predsedničkog kandidata Donalda Trampa na njegovom golf terenu u Vest Palm Biču, rekao je danas guverner Floride Ron DeSantis.

"Država Florida ima jurisdikciju za najozbiljnije, najdirektnije krivično delo, a to je pokušaj ubistva“, rekao je DeSantis na konferenciji za novinare.

DeSantis je doveo u sumnju sposobnost savezne vlade da sprovede transparentnu, temeljnu i nepristrasnu istragu, pozivajući se na federalne optužbe protiv Trampa na Floridi i drugde, prenosi "Reuters".

On je takođe istakao da postoji zabrinutost oko načina na koji savezne agencije posluju, dodavši da će imenovati državnog tužioca da predvodi slučaj.

Tanjug/AP/Efrem Lukatsky

 

Amerikanac Rajan Vesli Raut (58), koji je uhapšen zbog bezbednosnog incidenta na Floridi koji FBI istražuje kao pokušaj ubistva republikanskog predsedničkog kandidata Donalda Trampa, u ponedeljak je pred federalnim sudom optužen za nezakonito posedovanje vatrenog oružja i posedovanje vatrenog oružja sa izbrisanim serijskim brojem.

Kako se navodi, on se skrivao 12 sati u žbunju, nikada nije imao Trampa u vidokrugu i nije ispalio nijedan hitac.

Republikanski predsednički kandidat je nepovređen i na bezbednom, saopštila je policija, a FBI incident istražuje kao pokušaj ubistva.

Pucnjava se dogodila oko dva meseca nakon što je Tomas Metju Kruks izveo atentat na Trampa na skupu u Batleru, u Pensilvaniji 13. jula, kada je Tramp zadobio povredu uha.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Svet