Fokus

Tramp nakon pucnjave u njegovoj blizini na Floridi: Nikada se neću predati

Komentari

Autor: Euronews Srbija

15/09/2024

-

22:41

Tramp nakon pucnjave u njegovoj blizini na Floridi: Nikada se neću predati
Tramp nakon pucnjave u njegovoj blizini na Floridi: Nikada se neću predati - Copyright Tanjug/AP/Alex Brandon

veličina teksta

Aa Aa

Bivši predsednik SAD i kandidat republikanaca na predostojećim predsedničkim izborima Donald Tramp poručio je večeras u mejlu svojim pristalicama da je na sigurnom i dobro nakon bezbednosnog incidenta na njegovom golf terenu u Južnoj Floridi.

Ovo je njegov prvi komentar nakon što su u "njegovoj blizini" ispaljeni pucnji dok je igrao golf na Floridi.

"Pucali su u mojoj blizini, ali pre nego što glasine počnu izmicati kontroli, želeo sam da prvo čujete ovo: NA SIGURNOM SAM I DOBRO! Ništa me neće usporiti. NIKADA SE NEĆU PREDATI!. Jedinstvo. Mir. Učinimo Ameriku ponovno velikom. Bog vas blagoslovio", poručio je Tramp.

Trampova kampanja ranije je objavila da se bivši predsednik nalazi na sigurnom nakon pucnjeva u njegovoj neposrednoj blizini, ali nije navedeno više detalja.

Tanjug/AP/Stephanie Matat

 

Potpredsednica SAD i kandidatkinja demokrata na predstojećim predsedničkim izborima Kalama Haris izjavila je da je obaveštena o incidentu u blizini golf kluba na Floridi gde je Tramp igrao golf.

"Obaveštena sam o izveštajima o pucnjavi u blizini bivšeg predsednika Trampa i njegove imovine na Floridi i drago mi je da je bezbedan. U Americi nema mesta nasilju", napisala je Haris je na platformi X (Tviter).

Tramp je lakše ranjen u pokušaju atentata u Pensilvaniji 13. jula na predizbornom skupu, samo nekoliko meseci uoči izbora 5. novembra na kojima će mu se suprotstaviti aktuelna potpredsednica Sjedinjenih Država, kandidatkinja demokrata Kamala Harris.

Uskoro opširnije na Euronews.rs

Komentari (0)

Svet