Fokus

Zbog protivljenja "woke" ideologiji i promeni pola kod dece promenila tabor: Demokratska poslanica podržala Trampa

Komentari

Autor: Euronews Srbija

04/09/2024

-

19:40

Zbog protivljenja "woke" ideologiji i promeni pola kod dece promenila tabor: Demokratska poslanica podržala Trampa
AP Photo/Mark Schiefelbein - Copyright AP Photo/Mark Schiefelbein

veličina teksta

Aa Aa

Državna poslanica iz Teksasa, Šon Tijeri, pružila je podršku Donaldu Trampu na novembarskim predsedničkim izborima, te prešla iz Demokratske u Republikansku stranku, javlja "Fox News".

Naime, ona je u službenom saopštenju i objašnjenu svog poteza navela da se odlučila na ovaj korak razočarana smerom u kojem ide Demokratska stranka.

"Demokratska stranka je skrenula toliko ulevo, toliko duboko u progresivnu provaliju, da se sada zalaže za politiku koju ja ne mogu, čiste savesti, da podržim — politike poput promovisanja promene pola za decu tokom ranjivog perioda njihovog života i razgradnje zakona 'Title IX' o zaštiti žena u sportu", napisala je Tijeri u saopštenju.

Inače, zakon "Title IX" govori o zaštiti svih grupa, uključujući i žene u ženskom sportu, za koji Tijeri i drugi protivnici učešća osoba koje su promenile pol i postale žene u ženskom sportu, smatraju diskriminacijom žena.

Tijeri je rekla da će zbog njenog raskida sa vrednostima svoje stranke odslužiti poslednjih nekoliko meseci na funkciji kao članica Republikanaca.

"Sada sam uz Linkolnovu stranku, stranku koja se borila za očuvanje naše unije i koja se borila da okonča zločine ropstva", dodala je ona.

"Fox News" podseća i da je Tijeri izgubila od Loren Ešli Simons tokom drugog kruga izbora u maju, a veruje se da je glavni razlog njenog neuspeha u Demokratskoj stranci bila njena podrška republikanskom zakonu iz 2023. godine.

"Majke širom naše zemlje iz svih sredina, rasa i zajednica shvataju da je naša sveta dužnost da sačuvamo nevinost naše dece, zaštitimo ih od seksualizacije i sterilizacije“, napisala je Tijeri.

"Poštujmo univerzalne istine i podržavajmo prava bioloških žena kako ih definišu nauka, priroda i zdrav razum. Neću biti sama; biću sa milionima hrabrih žena i muškaraca dobre volje, koji su spremni da stave ljude iznad političke ideologije", zaključila je ona.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Svet