Fokus

Na Demokratskoj konvenciji danas će govoriti kandidat za potpredsednika Tim Volc

Komentari

Autor: Tanjug

21/08/2024

-

22:37

Na Demokratskoj konvenciji danas će govoriti kandidat za potpredsednika Tim Volc
Na Demokratskoj konvenciji danas će govoriti kandidat za potpredsednika Tim Volc - Copyright Tanjug/AP Photo/Morry Gash

veličina teksta

Aa Aa

Nakon prva dva dana Nacionalne konvencije Demokratske stranke u areni Junajted Centar u Čikagu danas će održati govor guverner države Minesote Tim Volc, kandidata stranke za potpredsednika SAD.

Na večerašnjoj konvenciji govoriće istaknuti članovi demokrata, uključujući političke zvezde u usponu guvernera Pensilvanije Džoša Šapira, guvernera Merilenda Vesa Mura i sekretara za transport u Bajednovoj administraciji Pita Butidžidža, prenosi BBC.

Konvencija je počela u ponedeljak emotivnim govorom predsednika SAD Džozefa Bajdena koji je često bio prekidan gromoglasnim aplauzima i uzvicima "Hvala ti Džo".

U utorak je održano ceremonijalno glasanje na kojem su delegati iz američkih saveznih država potvrdili svoju podršku tandemu Haris-Volc, a veče je završeno govorima Baraka i Mišel Obame.

Demokratska stranka je već zvanično nominovala potpredsednicu SAD Kamalu Haris kao svog kandidata nakon što je predsednik Bajden odlučio da se povuče iz trke, a jučerašnje glasanje bilo je samo formalni čin.

Političke konvencije u SAD, koje se održavaju svake četiri godine pre predsedničkih izbora, datiraju iz 1830-ih, kada se grupa demokratskih delegata koji su podržavali predsednika Endrua Džeksona okupila u Baltimoru da ga nominuje za drugi mandat.

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Svet