Fokus

Kamala Haris naplaćuje 50.000 dolara za potpisanu fotografiju, pet puta više nego što je uzimao Bajden

Komentari

Autor: Telegraph

20/08/2024

-

13:29

Kamala Haris naplaćuje 50.000 dolara za potpisanu fotografiju, pet puta više nego što je uzimao Bajden
Tanjug/AP - Copyright Tanjug/AP

veličina teksta

Aa Aa

Kamala Haris naplaćuje pet puta više za potpisanu fotografiju od Džoa Bajdena u sklopu akcije prikupljanja sredstava uoči izbora u novembru.

Potpredsednica je doživela značajan porast podrške velikih i malih donatora od kada je preuzela nominaciju stranke prošlog meseca.

Njen tim, koji je angažovan za kampanju Haris-Volc, naplaćuje 50.000 dolara za potpisanu fotografiju sa kandidatom – pet puta više od 10.000 dolara koliko je Bajdenov tim naplaćivao kada je on bio kandidat.

Demokratska kampanja privukla je više birača iz različitih demografskih grupa, uključujući afroamerikance i latinoamerikance koji su počeli da se udaljavaju od stranke dok je bila pod Bajdenovim vođstvom.

Nova kampanja "Beli momci za Haris", koja preduzima neobičan korak ciljanja većinske etničke grupe u SAD, prikupila je više od 4,5 miliona dolara otkako je pokrenuta u video pozivu sa Markom Hamilom, glumcem iz "Ratova zvezda", krajem jula.

Ros Roketo, osnivač grupe, rekao je za Telegraph: "Postoji tiha većina ljudi koji nisu MAGA".

"Oni se ne pronalaze u ideologiji krajnje desnice, i oni su dostupni – samo moramo da izađemo i pokušamo".

"Moramo da izađemo i upoznamo ih tamo gde oni jesu, sa pozicije dostojanstva i poštovanja i imamo prave razgovore sa njima".

Akcija prikupljanja sredstava uključivala je nekoliko nastupa Daga Emhofa, supruga gospođe Haris, i događaj sa zvezdama sa samom potpredsednicom u San Francisku, na kome je prikupljeno 13 miliona dolara za jedno veče.

Na istom događaju je njena kampanja prodavala slike sa gospođom Haris za 50.000 dolara.

Demokrate imaju više novca od Trampa?

Donald Tramp, njen protivnik, imao je više novca na kraju prvih šest meseci ove godine, ali privremeni podaci pokazuju da je Haris izbrisala tu prednost.

Njena kampanja je saopštila da je prikupila 310 miliona dolara u julu, i da sada ima 377 miliona dolara u gotovini. 

Trampova kampanja je saopštila da je prikupila 138 miliona dolara i da ima 327 miliona dolara u gotovini.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Svet