Fokus

Posle Pariza i Melburn zabranio korišćenje iznajmljenih električnih skutera u cetralnom delu grada

Komentari

Autor: Tanjug

14/08/2024

-

23:39

Posle Pariza i Melburn zabranio korišćenje iznajmljenih električnih skutera u cetralnom delu grada
profimedia - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Gradska skupština Melburna glasala je za zabranu iznajmljenih električnih skutera u centralnom poslovnom okrugu, istakavši da predstavljaju neprihvatljiv rizik po javnu bezbednost i da su povezani sa antisocijalnim ponašanjem.

Skupština je dala operaterima Lajm, ​​uz podršku Uber tehnolidžis Inc. i Neuron mobiliti sa sedištem u Singapuru, 30 dana da uklone skutere iz centra grada, okončavši ugovore šest meseci pre isteka, objavili su lokalni mediji, preneo je Blumberg. 

U Melburnu je od februara 2022. godine trajalo ispitivanje korišćenja električnih skutera.

Bezbednost građana Melburna je stalno ugrožena zbog vozača koji rade pogrešne stvari - voze se po stazama, piju, voze bez šlemova, naveo je gradonačelnik Melburna Nikolas Ris u saopštenju. 

Ugrožena bezbednost građana

On je istakao da se E-skuteri bacaju po pešačkim stazama, parkovima i na javnim prostorima, zbog čega postoji opasnost u saobraćaju.

Rastuća popularnost električnih skutera kao načina gradskog prevoza ogleda se u povezanom porastu broja povreda i prijema u bolnice najčešće mladih muškaraca, prema studiji Univerziteta Novog Južnog Velsa koja je objavljena ranije ove godine.

Pariz je prošle godine postao prva evropska prestonica koja je zabranila iznajmljivanje električnih skutera nakon referenduma na kojem je preko 90 odsto ljudi glasalo za zabranu.

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Svet