Fokus

Haiti: Pripadnici obezbeđenja premijera pucali da obezbede njegovu posetu bolnici

Komentari

Autor: Tanjug

30/07/2024

-

08:57

Haiti: Pripadnici obezbeđenja premijera pucali da obezbede njegovu posetu bolnici
Tanjug/AP/Odelyn Joseph - Copyright Tanjug/AP/Odelyn Joseph

veličina teksta

Aa Aa

Pripadnici obezbeđenja premijera Haitija, Gerija Konila morali su da pucaju kako bi obezbedili njegovu posetu bolnici u Port-o-Prensu, koja je nekada bila pod vlašću bandi, saopštio je danas kabinet premijera Haitija.

Konil je juče posetio najveću bolnicu na Haitiju sa šefom nacionalne policije Normilom Rameuom i novinarima, a za vreme njegove posete ispred zgrade su se začuli pucnji, prenosi AP.

Pripadnici obezbeđenja ispalili su nekoliko hitaca dok su Konila i šef policije izlazili iz bolnice.

"Premijer i njegov tim napustili su bolnicu potpuno bezbedni i vraćeni su u njegovu kancelariju", navedeno je u saopštenju.

Za sada nema informacija da li je u incidentu bilo poginulih ili povređenih. Konil i šef policije Haitija posetili su i ranije ovog meseca pomenutu bolnicu, nakon što su vlasti objavile da su preuzele kontrolu nad objektom.

U saopštenju Konilove kancelarije navodi se da bolnica ostaje pod kontrolom haićanske nacionalne policije i multinacionalne bezbednosne misije koju podržavaju Ujedinjene nacije.

Kriza na Haitiju izazvana vakuumom u raspodeli moći nakon ubistva predsednika 2021. godine intenzivirala se početkom marta, kada su naoružane bande zauzele policijske stanice, napale glavni međunarodni aerodrom, upale u dva najveća zatvora na Haitiju i počele da pljačkaju medicinske ustanove i apoteke. 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Svet