Fokus

Mask objavio video u kojem veštački kreirana Kamala Haris iznosi "istinu o sebi"

Komentari

Autor: Euronews Srbija

27/07/2024

-

12:50

Mask objavio video u kojem veštački kreirana Kamala Haris iznosi "istinu o sebi"
Mask objavio video u kojem veštački kreirana Kamala Haris iznosi "istinu o sebi" - Copyright Tanjug/AP/Ebrahim Noroozi, Susan Walsh

veličina teksta

Aa Aa

Američki biznismen Ilon Mask, vlasnik društvene mreže "X", na svom profilu na ovoj mreži okačio je novi video snimak u kojem Kamala Haris, čiji je glas kreiran uz pomoć veštačke inteligencije, "govori" o sebi i svojim političkim motivima i stavovima.

"Ja, Kamala Haris, sam vaš demokratski kandidat za predsednika, jer je Džo Bajden konačno razotkrio senilnost u debati. Hvala, Džo", predstavljeni su razlozi za nominaciju Kamale Haris u videu.

"Odabrana sam zato što sam najraznovrsniji zaposlenik. Ja sam i žena i obojena osoba. Dakle, ako kritikujete bilo šta što kažem, vi ste i seksista i rasista. Ja možda ne znam mnogo šta o vođenju zemlje, ali zapamtite, to je dobra stvar ako ste marioneta duboke države", navodi veštački kreiran glas Kamale Haris uz kompilaciju snimaka koji prate ove reči.

U videu se onda čuje da "govori"  da je provela četiri godine pod "tutorstvom najveće marionete duboke države, divnog mentora, Džoa Bajdena".

"Džo me je naučio pravilu broj jedan: Pažljivo sakrij svoju totalnu nesposobnost. Uzimam beznačajne stvari i raspravljam o njima kao da su značajne. Verujem da je istraživanje  beznačajnog samo po sebi značajno", navedeno je u videu.

Nakon ovoga je naveden segmet stvarne izjave Kamale Haris, koja je zaista dala sličnu izjavu jednom prilikom.

"Govoreći o značaju protoka vremena, dakle značaj protoka vremena. Pa kada mislite o tome postoji veliki značaj protoka vremena...... i postoji toliki značaj protoka vremena", rekla je Haris, a što je u jednom trenutku, zbog čestog ponavljanja iste fraze na različitim nastupima postalo viralni internet mim, koji je deljen na najpopularnijim društvenim mrežama.

Video snimak je nastavljen veštački kreiranim glasom Kamale Haris.

"Još jedan trik je pokušaj da zvučim kao crnkinja. Pretvaram se da slavim 'Kwanzaa'. I u svojim govorima uvek dajem najbolju referencu na Baraka Obamu", govori se u videu, nakon čega sledi stvarni nastup Haris, koja je govorila o Trampu u stilu Obame.

"Pa čujte me kada kažem, znam da je Donald Tramp čvrst", rekla je tada Haris.

U nastavku veštačka kreiran glas Haris govori o radu potpredsednice na problemu granične kontrole, ali o međunarodnim odnosima.

"I dobro, gledajte, možda je moj rad na rešavanju osnovnih uzroka granične krize bio katastrofalan, ali moje poznavanje međunarodne politike je zaista šokantno", navedeno je.

U stvarnosti, Haris je izjavila:

"Sjedinjene Države dele veoma važan odnos, a to je savez sa Republikom Severnom Korejom. To je savez koji je jak i postojan", rekla je Haris jednom prilikom.

Video kreiran uz pomoć veštačke inteligencije završava osvrtom na buduće izbore.

"I samo zapamtite, kada glasate ovog novembra, važno je videti šta može biti 'rasterećeno' (prim. aut. referenca na još jedan internet mim zbog česte upotrebe ove fraze u javnim nastupima) onim što je bilo. A pod onim što je bilo, mislim na Džoa Bajdena. Mislite da je zemlja propala u poslednje četiri godine? Još ništa niste videli", zaključak je ovog video klipa.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Svet