Fokus

Banda u SAD drogirala žrtve radi pljačke: Koristili sajtove za upoznavanje, stradale četiri osobe

Komentari

Autor: Tanjug

15/07/2024

-

13:38

Banda u SAD drogirala žrtve radi pljačke: Koristili sajtove za upoznavanje, stradale četiri osobe
Banda u SAD drogirala žrtve radi pljačke: Koristili sajtove za upoznavanje, stradale četiri osobe - Copyright Tanjug/AP/Jeff Roberson

veličina teksta

Aa Aa

Sedmoro članova američke bande, koja je trgovala drogom i oružjem i koristila veb-sajtove za upoznavanje da bi se povezala sa ljudima zainteresovanim za zapošljavanje prostitutki, odgovorna je za seriju pljački koje su dovele do četiri smrti, saopštili su savezni tužioci.

Nazvana "banda pljačkaša fentanila" (F.R.G.), grupa je vršila kriminalna dela od Nju Hempšira do Virdžinije, prema Džerardu Karamu, tužiocu iz Pensilvanije, prenosi CBS.

On je rekao da su se članovi bande i njihovi saradnici dogovarali da posete lokaciju žrtve sa namerom da im otmu oružje, gotovinu, mobilne telefone, identifikaciona dokumenta, debitne i kreditne kartice, drogu i druge stvari od vrednosti.

Zvaničnici navode da je banda mamila muškarce da sa devojkom odu na sastanak, koristeći aplikacije kao što su "Plenty of Fish" i "MeetMe". Vlasti su saopštile da se veruje da je Amanda Mari Korea, pod nadimkom "Mala", vođa bande koja je dogovarala sastanke, a sa njom bi se pojavila saradnica Kristin Din DiKarlo.

Žrtvama bi bila ponuđena droga, obično kokain, ali im nije rečeno da narkotici sadrže fentanil, saopštile su vlasti.

Ako bi žrtve odbile drogu, članovi bande ili njihovi saradnici bi je nasilno davali ili ih krišom ubacivali u pića, rekao je Karam. To je urađeno da bi se žrtve onesposobile, radi lakše krađe vrednih predmeta, navele su vlasti.

Grupa je povezana sa tri smrtna slučaja u Pensilvaniji - u okruzima Berks i Luzern - i jednom u Portsmutu, Nju Hempšir, a tužioci sumnjaju da postoje i druge žrtve. Sedam članova grupe se tereti za brojne zločine, uključujući otmicu, krađu identiteta, zaveru za distribuciju droge, distribuciju fentanila koja je rezultirala smrću i teške telesne povrede i optužbe za oružje.

Komentari (0)

Svet