Fokus

"Gore" društvene mreže zbog sve učestalijih gafova Džoa Bajdena: I Gert Vilders se našalio na njegov račun

Komentari

Autor: Euronews Srbija

12/07/2024

-

16:27

"Gore" društvene mreže zbog sve učestalijih gafova Džoa Bajdena: I Gert Vilders se našalio na njegov račun
"Gore" društvene mreže zbog sve učestalijih gafova Džoa Bajdena: I Gert Vilders se našalio na njegov račun - Copyright Tanjug/AP Photo/Jacquelyn Martin

veličina teksta

Aa Aa

Holandski političar i predsednik Partije za slobodu Gert Vilders se našalio na račun američkog predsednika Džoa Bajdena, nakon najnovijih gafova u kojima je pomešao imena predsednika Ukrajine i Rusije, te svoje potpredsednice i protivkandidata na izborima.

Vilders je na društvenoj platformi "X" okačio fotomontažu na kojoj su potpredsednica SAD Kamala Haris i predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski.

U opisu fotografije Vilders je napisao: "Predsednik Putin se sastao sa potpredsednikom Trampom".

Ovo je referenca na najnovije gafove američkog predsednika, koji su postali poprilično uobičajena pojava, a posebno su pod lupom javnosti nakon loše predizborne debate u kojoj je učestvovao sa svojim protivkandidatom Trampom.

Podsećamo, Bajden je napravio grešku tokom poslednjeg dana samita NATO u Vašingtonu, samo sat vremena pre svoje pres konferencije koja je nazvana "biti ili ne biti" za njegovu kampanju, u trenutku kada ga sve veći broj političkih saveznika i donatora poziva da se povuče iz trke za novi mandat šefa države.

Zaključujući uvodno izlaganje, Bajden je dao reč Zelenskom rekavši: "Sada želim da dam reč predsedniku Ukrajine, koji ima toliko hrabrosti koliko i odlučnosti", a zatim dodao: "Dame i gospodo, predsednik Putin".

Međutim, tu nije bio kraj za 81-godišnjeg Bajdena, pošto je kasnije na pres konferenciji, posle samita NATO-a u Vašingtonu, napravio još jedan lapsus: "Slušajte, ne bih izabrao potpredsednika Trampa da bude potpredsednik da nije kvalifikovana da bude predsednik, tako da počnimo s tim".

Bajden je to rekao odgovarajući na pitanje novinara Reutersa da li ima poverenja u Kamalu Haris, aktuelnu potpredsednicu SAD.

Na mrežama su se pojavili snimci reakcija na ove gafove predsednika SAD. Komentari koji su se nizali na mrežama je da je to čovek koji upravlja nuklearnim oružjem, ali i druge jako pogrdne šale na račun predsednika, za kojeg se čini da nije u najboljom formi.

Posebno se istakao i voditelj Pirs Morgan, koji je ironično zaključio da je "prilično uveren [da je Bajden dobar kandidat]", sarkastično ga nazivajući "Veliki dečko".

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Svet