Fokus

Bolsonaro proneverio nakit vredan 1,2 miliona dolara dok je bio predsednik

Komentari

Autor: Tanjug

09/07/2024

-

09:30

Bolsonaro proneverio nakit vredan 1,2 miliona dolara dok je bio predsednik
Bolsonaro proneverio nakit vredan 1,2 miliona dolara dok je bio predsednik - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Bivši brazilski predsednik Žair Bolsonaro proneverio je nakit vredan 1,2 miliona dolara tokom svog mandata, navodi se u izveštaj istrage brazilske federalne policije koji je danas objavio Vrhovni sud. Bolsonaro je prošle nedelje optužen za proneveru, pranje novca i kriminalno udruživanje u vezi sa luksuznim nakitom iz Saudijske Arabije, prenosi AP.

Ova istraga je dodatni pritisak na ekstremno desnog lidera koji je bio predsednik od 2019. do 2022. godine, kada je izgubio na izborima od Luisa Injasija Lula da Silve.

Bolsonaro se nije oglasio povodom najnovijeg izveštaja policije, ali je ranije negirao umešanost u proneveru nakita.

Reč je o nakitu i satovima koje je dobijao kao vredne poklone dok je bio na funkciji predsednika. Bolsonaru je već zabranjeno bavljenje javnim funkcijama do 2030. godine zbog, kako su navele vlasti, narušavanja demokratije, podseća "Reuters".

Optužbe u vezi nakita usledile su nakon što je u martu Bolsonaro formalno optužen da je falsifikovao potvrdu o vakcinaciji protiv kovida, a u toku je i istraga  o njegovom učešću u nemirima iz januara 2023. godine, na kojima je traženo svrgavanje s vlasti njegovog naslednika na izborima

Preporuka za vas

Komentari (0)

Svet