Fokus

Putin doputovao u državnu posetu Severnoj Koreji, brojne teme pred dvojicom lidera

Komentari

Autor: Tanjug

18/06/2024

-

22:59

Putin doputovao u državnu posetu Severnoj Koreji, brojne teme pred dvojicom lidera
Tanjug/AP/Vladimir Smirnov, Sputnik, Kremlin - Copyright Tanjug/AP/Vladimir Smirnov, Sputnik, Kremlin

veličina teksta

Aa Aa

Predsednik Rusije Vladimir Putin doputovao je danas u dvodnevnu državnu posetu Demokratskoj Narodnoj Republici Koreji (Severnoj Koreji), preneli su danas ruski mediji.

Avion ruskog lidera sleteo je na aerodrom u Pjongjangu, gde ga je dočekao severnokorejski lider Kim Džong Un, prenosi RIA Novosti.

Dvojica lidera su zajedno izvršila smotru postrojene počasne garde sevrenokorejske vojske i neformalno razgovarala nekoliko minuta, nakon čega je predsednička kolona napustila aerodrom.

U sredu će predsednik održati niz razgovora, uključujući i one u proširenom formatu, a planirana je i duža neformalna komunikacija dvojice lidera.

Prema rečima Putinovog pomoćnika Jurija Ušakova, razgovaraće se o međunarodnoj agendi i predstaviti predlozi za obnavljanje humanitarnih veza koje su prekinute zbog pandemije kovida-19.

Pored toga, Putin i Kim će se dotaći bezbednosnih pitanja, privredne saradnje, energetike, transporta i poljoprivrede.

Program posete obuhvata i gala koncert u čast Putinovog dolaska, državni prijem i polaganje venca na Spomenik oslobođenja posvećen vojnicima Crvene armije koji su oslobodili Koreju tokom Drugog svetskog rata.

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Svet