Fokus

Orban i Donald Tramp Mlađi se sastali u Budimpešti: Razgovarali o ratu u Ukrajini, migracijama i biznisu

Komentari

Autor: Budapest Times

13/06/2024

-

17:29

Orban i Donald Tramp Mlađi se sastali u Budimpešti: Razgovarali o ratu u Ukrajini, migracijama i biznisu
miniszterelnok.hu - Copyright miniszterelnok.hu

veličina teksta

Aa Aa

Premijer Mađarske Viktor Orban se danas sastao sa Donaldom Trampom Mlađim, sinom bivšeg predsednika SAD i trenutnog predsedničkog kandidata, u svojoj kancelariji u Budimpešti, javio je Zoltan Kovač, portparol premijera Orbana na društvenoj platformi "X".

"Premijer Viktor Orban ugostio biznismena Donalda Trampa Mlađeg, sina bivšeg predsednika SAD, u Budimpešti. Poseta je bila fokusirana na razgovore o budućnosti mađarsko-američkih odnosa, tekućem rusko-ukrajinskom ratu i mogućnostima za stvaranje mira", napisao je Kovač u objavi.

Kao teme sastanka, Kovač je naveo i pitanja ilegalnih migracija, kao i da je povod za dolazak mlađeg Trampa poziv predsednika Privredne komore Budimpešte.

"Razgovori su takođe obuhvatili pitanja u vezi sa ilegalnom migracijom, što je u skladu sa širim međunarodnim diplomatskim angažmanima Mađarske. Poseta Donalda Trampa Mlađeg Mađarskoj, na poziv predsednika Privredne komore Budimpešte (BKIK), uključuje privatnu sednicu u "Kolegijumu Matijas Korvin" gde će se sastati sa rukovodiocima ustanova i studentima", naveo je Kovač i dodao:

"Ovaj sastanak naglašava posvećenost Mađarske jačanju veza sa ključnim međunarodnim ličnostima, odražavajući značajna globalna pitanja poput mirovnih pregovora i politike migracija", zaključio je Kovač.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Svet