Fokus

Uz ogromne mere obezbeđenja grupa Piknik održala u Moskvi koncert koji je bio zakazan za 22. mart u Krokus siti holu

Komentari

Autor: Tanjug

01/06/2024

-

23:48

Uz ogromne mere obezbeđenja grupa Piknik održala u Moskvi koncert koji je bio zakazan za 22. mart u Krokus siti holu
Uz ogromne mere obezbeđenja grupa Piknik održala u Moskvi koncert koji je bio zakazan za 22. mart u Krokus siti holu - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Koncert rok grupe Piknik, koji ranije nije održan zbog terorističkog napada u Krokus siti holu 22. marta, održan je večeras u koncertnoj dvorani Live Arena u Moskvi  uz pooštrene bezbedonosne mere.

Kako navodi RIA novosti, od posetilaca je zatraženo da bace sva pića, uključujući i vodu, skenirani su svi ruksaci i velike torbe. 

profimedia

 

Na obodu koncertne dvorane nalazili su se policajci.

Fanovi Piknika su muzičare pozdravili gromoglasnim aplauzom, a ispratili ovacijama i povicima "Još!".

Grupa Piknik nije održala koncert u Krokus siti holu 22. marta zbog terorističkog napada, a nastup je pomeren za 1. jun.

Ranije, 27. marta, Piknik je nastupio u Sankt Peterburgu, koncert je bio posvećen žrtvama terorističkog napada, a prikupljena sredstva upućena su žrtvama i porodicama poginulih.

Youtube printskrin/Пикник

 

Pucnjava i požar dogodili su se 22. marta uveče pre koncerta u Krokus siti holu u Krasnogorsku kod Moskve. 

Dopisnik RIA Novosti koji je prisustvovao incidentu javio je da je nekoliko maskiranih i bez maski muškaraca upalo u salu, pucali na ljude iz neposredne blizine i bacali zapaljive bombe. Prema poslednjim podacima, umrlo je 145 osoba, a Krokus siti hol je u potpunosti izgoreo u požaru.

profimedia

 

Ruski predsednik Vladimir Putin rekao je da Rusija nije suočena samo sa pažljivo cinično planiranim terorističkim napadom, već i sa pripremljenim i organizovanim masovnim ubistvom civila. Putin je istakao da će svi počinioci, organizatori i naručioci ovog zločina biti pravedno i neizbežno kažnjeni, navodi RIA novosti.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Svet