Politika

Đurđev: Vučević pokazao hrabrost i odlučnost, a Fon der Lajenova nedostatak kućnog vaspitanja

Komentari

Autor: Euronews Srbija

26/10/2024

-

11:47

Đurđev: Vučević pokazao hrabrost i odlučnost, a Fon der Lajenova nedostatak kućnog vaspitanja
Aleksandar Đurđev - Copyright Privatna arhiva

veličina teksta

Aa Aa

Srbija je suverena i slobodna zemlja i premijer Vučević se ponaša u skladu sa tim. On se se danas sastao sa ruskim ministrom ekonomskih integracija Maksimom Rešetnjikovim ne zato što mrzi Evropsku uniju, već zato što voli Srbiju i što želi da ona prosperira. Predsednica Evropske komisije Fon der Lajen odbila je da se sastane sa Vučevićem ne samo što mrzi Rusiju, već i što nema elementarno kućno vaspitanje i pristojnost,  izjavio je predsednik Srpske lige Aleksandar Đurđev.

Prema njegovim rečima, Vučević je pre nekoliko nedelja imao kratak susret sa Fon der Lajenovom, te je problem očigledno u njoj i njenom pristupu prema Srbiji.

"Šta je sledeće što će nam EU prirediti? Da vidimo Vučevića na crnim listama i poternicama? Da  mu stignu pretnje? Da mu život bude ugrožen zbog političkih stavova? Srpskom premijeru niko neće crtati metu na čelu", napomenuo je Đurđev.

Predsednik Srpske lige smatra da je očigledno da u Vučeviću mnogi vide prepreku na putu ka rušenju predsednika Vučića, te da braniti našeg premijera danas znači braniti našeg predsednika sutra.

"Znate, istorija nas je naučila da je prvo ubijen premijer Stolipin, pa tek onda carska dinastija Romanovih, da su komunisti prvo ubili ministra policije Milorada Draškovića, pa tek onda svrgnuli srpskog kralja. Jasno je da je danas meta Vučević, a krajnji cilj Vučić, jer ako oni padnu, pašće cela Srbija u ruke onih koji žele da budemo zapadna kolonija", zaključio je Đurđev.

Komentari (0)

Srbija