Politika

Brnabić: Na konferencijama za medije se ne dobacuje, makar iz poštovanja prema gostu

Komentari

Autor: Tanjug

25/10/2024

-

21:24

Brnabić: Na konferencijama za medije se ne dobacuje, makar iz poštovanja prema gostu
Ana Brnabić - Copyright Tanjug/Strahinja Aćimović

veličina teksta

Aa Aa

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je večeras da je bahatost i nedostatak elementarne pristojnosti određenih novinara u Srbiji, bez sumnje, iznenađenje i za najviše zvaničnike EU, govoreći o današnjem dobacivanju pojedinih novinara tokom konferencije za medije predsednika Srbije Aleksandra Vučića sa predsednicom Evropske komisije Ursulom fon der Lajen u Palati ''Srbija''. 

"Na konferencijama za medije se ne dobacuje, makar iz poštovanja prema gostu. Postavite pitanje. Sačekate odgovor. Demokratija. Nevaspitanje nije ni sloboda, ni demokratija. Nevaspitanje je samo to - nevaspitanje", napisala je ona na društvenoj mreži X, na kojoj je retvitovala objavu predsednika Demokratske stranke Zorana Lutovca u kojoj je Lutovac otvoreno kritikovao predsednika Vučića zbog, kako je naveo, njegovog odnosa prema novinarima tokom današnje konferencije za medije.

Brnabić je naglasila i da je reakcija predsednika Srbije Aleksandra Vučića bila ljudska i ispravna, kao i da pokazuje poštovanje prema gostu i prema ostalim novinarima koji su, kako je navela, dovoljno pristojni i profesionalni da ne dobacuju, šta god da misle.

"Reakcija opozicije pokazuje da su oni uvek za nasilje - verbalno, psihičko, fizičko, kakvo god, samo da nekog nekako maltretiraju. Slabići i kukavice", napisala je Brnabić.

Kako su preneli pojedini mediji, dok je šef države govorio tokom današnje konferencije za novinare sa predsednicom EK, iz dela u kojem su se nalazili predstavnici medija čulo se "nećete kopati", nakon čega je Vučić odgovorio predsedvnicima medija koji su mu dobacivali.
 

Komentari (0)

Srbija