Politika

Mihailović: Imenovanje Picule poniženje za Srbiju

Komentari

Autor: FoNet

24/10/2024

-

13:54

Mihailović: Imenovanje Picule poniženje za Srbiju
Mihailović: Imenovanje Picule poniženje za Srbiju - Copyright FoNet/Milica Vučković

veličina teksta

Aa Aa

Predsednik Pokreta obnove Kraljevine Srbije (POKS) Vojislav Mihailović ocenio je danas da imenovanje hrvatskog političara Tonina Picule za izvestioca Evropskog parlamenta za Srbiju predstavlja novo poniženje Srbije.

"Picula je poznat po izjavi da Srbija ne samo da mora priznati lažnu državu Republiku Kosovo, već ispuniti i čitav niz drugih uslova ukoliko želi da možda postane član EU. Pitanje ratne odštete njegovoj Hrvatskoj nije odbacio kao mogući uslov Srbiji, a za POKS nijedan od tih uslova nije prihvatljiv", dodao je Mihailović.

Mihailović je ocenio da Srbiji ne treba članstvo u EU, čak i kada bi odustali od zahteva da Srbija prizna nezavisnost Kosova, izmenu srpskih udžbenika iz kojih deca uče noviju istoriju i prihvatanje gej brakova, saopštio je POKS.

Prema Mihailovićevom viđenju, Srbiji je potrebna partnerska saradnja kakvu imaju Švajcarska, Island, Velika Britanija idruge evropske zemlje koje nisu članice EU.

"Nedavna izjava Viktora Orbana da se Mađari odmah moraju suprotstaviti Briselu kao što su svojevremeno Sovjetima, govori koliko je EU u dubokoj krizi i da je pitanje samo vremena kada će se raspasti. POKS ne bi ni razgovarao sa Piculom, a kamoli izvršavao njegove naloge", naveo je Mihailović.

Komentari (0)

Srbija