Politika

Lučić posle razgovora sa stranim diplomatama u Prištini: Ovo je za nas odsudna bitka, optimista sam

Komentari

Autor: Euronews Srbija

22/10/2024

-

16:27

Lučić posle razgovora sa stranim diplomatama u Prištini: Ovo je za nas odsudna bitka, optimista sam
Lučić posle razgovora sa stranim diplomatama u Prištini: Ovo je za nas odsudna bitka, optimista sam - Copyright Euronews

veličina teksta

Aa Aa

Generalni direktor kompanije Telekom Srbija Vladimir Lučić danas je u Prištini imao razgovore sa ambasadorima u vezi nastavka poslovanja Telekoma na području Kosova i Metohije.

Nakon razgovora Vladimir Lučić je rekao da je izuzetno zadovoljan zato što je na svim tim sastancima razjašnjena važnost podele 5g frekvencija za budućnost MTS. Naveo je da su prvo imali razgovore sa predstavnicima američke ambasade, a potom i sa raznim diplomatama.

Kako je objasnio, sad se faktički lomi da li će MTS da dobije treću licencu ili je nikada neće ni imati.

Inače, Telekom je najveća srpska firma na Kosovu i Metohiji, a trenutno posluje u srpskim sredinama. Prištinske vlasti su pokušavale da ometaju rad kompanije, čak i da je ugase, ali sada je Telekom Srbija na putu da se proširi na čitavu teritoriju Kosova i Metohije.

Lučić je naveo da bi strane ambasade trebalo da stanu na stranu Telekoma, jer je reč o normalnoj konkurenciji.

"Za nas je vrlo bitno što će nam to omogućiti da popravimo signal na području gde žive Srbi. A s druge strane, otvorićemo nova radna mesta", rekao je.

Napomenuo je da mu deluje da su celu situaciju dobro objasnili stranim diplomatama sa ekonomskog i biznis stanovišta.

"Objasnili smo ono što piše u Briselskom sporazumu, a to je da pitanje treće licence nikada nije rešeno i da je potpuno neprihvatljivo da neko pokuša da podeli čitav 5G frekventni ospeg samo na dva operatera, jer bi to bilo direktno kršenje Briselskog sporazuma", naveo je Vladimir Lučić.

Intenziviranje napora u sledeća dva meseca

Veruje da je prištinska administracija celu stvar odložila, i da će se to dešavati posle izbora.

"U svakom slučaju, ovo je za nas odsudna bitka", rekao je i dodao da je zapravo reč o završnici bitke za Telekom na tom području. 

Najavio je intenziviranje napora u sledeća dva meseca u Briselu i Vašingtonu. 

"Na razne druge načine pokušaćemo da pritisnemo prištinsku administraciju, odnosno regulatorno telo, da učini jedino što je u skladu sa svim evropskim vrednostima i na kraju krajeva i sa njihovim lokalnim zakonima, a to je da nama omogući da imamo 5G licencu i samim tim da dobijemo licencu na čitavoj teritoriji Kosova i Metohije. Veliki sam optimista", rekao je Lučić.

Vladimir Lučić je ranije danas za Euronews Srbija govorio o poslovanju Telekoma Srbija na prostoru Kosova i Metohije, a intervju sa njim pročitajte u posebnom članku

Euronews Srbija je u vlasništvu Arena channels grupe koja je deo Telekoma Srbija.

Komentari (0)

Srbija