Politika

Plan Zelenskog, Dan borbe protiv trgovine ljudima i (ne)realna očekivanja studenata: Probudite se uz Euronews Jutro

Komentari

Autor: Euronews Srbija

17/10/2024

-

22:01

Plan Zelenskog, Dan borbe protiv trgovine ljudima i (ne)realna očekivanja studenata: Probudite se uz Euronews Jutro
Plan Zelenskog, Dan borbe protiv trgovine ljudima i (ne)realna očekivanja studenata: Probudite se uz Euronews Jutro - Copyright Euronews

veličina teksta

Aa Aa

O brojnim temama iz sveta politike, ekonomije, zdravstva, prosvete, umetnosti i sporta i sutra ćemo govoriti u emisiji Euronews Jutro. Sa Vama je od sedam sati Lana Nanovski koja će sa svojim gostima razgovarati o svim aktuelnim pitanjima.

U izdanju za petak, 18. oktobar, izdvajamo:

Predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski predstavio je liderima EU svoj plan pobede. Uveren je da ukoliko se bude sledio, rat u njegovoj zemlji može biti okončan do kraja sledeće godine. Očekivano, Moskva je ismejala plan. Koliko su ciljevi predsednika Ukrajine realni i od čega će zavisiti realizacija plana? O tome će u temi jutra govoriti nekadašnji ambasador Srbije u Belorusiji Srećko Đukić i Helena Ivanov sa Instituta Henri Džekson.

Naslovne strane i centralne teme iz dnevne štampe komentariše Aleksandar Ivković sa portala European Western Balkans.

Viralni snimak studenata koji očekuju da na prvom poslu imaju početnu platu od 1.500 i više evra izazvao je podsmeh u Srbiji. Jesu li u pravu mladi koji traže velike plate? Da li su njihova očekivanja preterana ili realna? O tome razgovaramo sa Minom Pavlović iz Aeisac organizacije i beogradskim studentima.

Evropa obeležava Dan borbe protiv trgovine ljudima. U Srbiji na godišnjem nivou bude registrovano na desetine žrtava. Kako se u našoj zemlji obeležava taj dan i jesmo li išta naučili iz brojnih primera i raznoraznih akcija?

Od instagram izazova i objavljivanja svojih radova na dnevnom nivou, do umetnice čiji radovi krase zidove kuća holivudskih zvezda. Ugostićemo slikarku Hajdanu Kostić Hajdi koja organizuje svoju prvu samostalnu izložbu pod nazivom ''Fuzija''.

Kako su se mlada srpska rok zvezda u usponu i proslavljeni engleski fudbaler Dejvid Bekam našli na reklami poznatog modnog brenda? Naši gosti biće Matija Pešić iz benda ''Keni nije mrtav'' i modni stilista Ašok Murti.

Komentari (0)

Srbija